Pentru ca deja m-am saturat de chiftele de dovlecel sau dovlecel pane, inspirata de pe un grup de mamici harnice in bucatarie m-am decis sa fac si eu o tarta cu dovlecel. Rezultatul a iesit mai bun decat ma asteptam. Ma motiveaza sa mai fac.
Tarta aceasta e tare buna si ca aperitiv. Poate fii mancata calda sau rece, cu rosii, chiar si de persoanele carora nu le prea plac dovleceii in general.
Ingrediente tarta cu dovlecel:
- 425 gr dovlecel;
- 4 oua;
- 50 gr ulei sau unt;
- 125 de cascaval sau parmezan;
- 125 ml de lapte;
- 150 gr de faina;
- jumatate de praf de copt;
- sare si piper.
Cum se prepara tarta cu dovlecel.
- Spalam dovleceii bine si ii taiem rondele; I-am dat cu mix de condimente maruntite pt savoare in plus.
- Mixam albusurile cu putina sare si frecam galbenusurile cu sare, praf de copt, ulei sau unt topit. Apoi adaugam cascavalul razuit si laptele. La final faina si albusurle peste. Mestecam usor. La final adaugam rondelele de dovlecel.
- Punem aluatul intr-o tava cu hartie de copt si-l bagam la cuptor la temperataura de 180 de grade 30 - 40 de minute.
- Apoi o lasam sa se raceasca si o putem savura.
Pofta buna! :)
retete cu dovlecel, aperitive, retete de aperitive, ce mai gatesc, bucataresc, retete, retete de vara, retete de aperitive cu dovlecel, idei de aperitive, retete de tarte sarate, aperitive sarate |
retete cu dovlecel, aperitive, retete de aperitive, ce mai gatesc, bucataresc, retete, retete de vara, retete de aperitive cu dovlecel, idei de aperitive, retete de tarte sarate, aperitive sarate |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
părerea ta