Uneori ma ia dorul de mancarile pe care le-am mancat in copilarie inca atunci cand stateam la tara. Una dintre ele este zama de rosii. Din cand in cand o fac si eu dar parca nu mai iasa asa buna ca mamei.
Ingrediente pentru zama de rosii.
Ingrediente pentru zama de rosii.
- 1 kg roşii
- 3 linguri orez
- 2 l zeamă de carne sau apă (o bucata de carnita de manzat fiarta alaturi de legume morcovi, patranejl, ceapa, telina);
- Sare
- 1 linguriţă zahăr
- optional smantana
Cum face zama de rosii cu orez.
Pun la fiert carnea de manzat. Dupa ce da in clococ adaug zarzavatul pentru zeama (morcovi, patranjel, ceapa, umpic de telina, toate taiate cubulete). Dupa ce fierbe carnea o scot si o tai patratele marunte si o adaug inapii in ciorba. Spre final adaug orezul. Apoi fac bulionul din rosii pe care le curat, le tai marunt si le firb in zeama lor propie, Apoi le pun peste unmpic de ulei in care am adaugat 2 linguri de faina. Se pune zahărul optional şi se lasă să fiarbă bine apoi o adaug in zama. Se potriveşte cu sare si piper. Adaug cateva frunze de patrunjel taiate marunt, Cand o servim putem adauga si umpic de smantana. Este foarte gustoasă şi rece. În acest caz, zeama de supă cu care se subţiază trebuie curăţată bine de grăsime.
Pun la fiert carnea de manzat. Dupa ce da in clococ adaug zarzavatul pentru zeama (morcovi, patranjel, ceapa, umpic de telina, toate taiate cubulete). Dupa ce fierbe carnea o scot si o tai patratele marunte si o adaug inapii in ciorba. Spre final adaug orezul. Apoi fac bulionul din rosii pe care le curat, le tai marunt si le firb in zeama lor propie, Apoi le pun peste unmpic de ulei in care am adaugat 2 linguri de faina. Se pune zahărul optional şi se lasă să fiarbă bine apoi o adaug in zama. Se potriveşte cu sare si piper. Adaug cateva frunze de patrunjel taiate marunt, Cand o servim putem adauga si umpic de smantana. Este foarte gustoasă şi rece. În acest caz, zeama de supă cu care se subţiază trebuie curăţată bine de grăsime.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
părerea ta