Supa de rosii cu galuste de gris

Pe caldurile astea supa de rosii e buna si rece. Inca de cand eram mica imi placea cand ne facea mama. Acum o mai fac si eu din cand in cand, atunci cand mi se face dor. Iar de cand il am pe bebe o fac umpic mai des ca sa papam galustele.

Ingrediente pentru supa de rosii cu galuste de gris

  • 500 gr rosii;
  • legume de ciorba: morcovi, patrunjel, ceapa, telina;
  • 3 oua;
  • gris;
  • 2 linguri de ulei;
  • sare si piper
  • frunze de patrunjel sau leustean verde;
  • optional putina carne de pui, se poate face si fara carne.
Cum prepar supa de rosii cu galuste de gris

Curat legumele, le tai patratele si le calesc putin in ulei. Adaug apa peste si carnea. Le las sa fiarba pana e fiarta bine carnea. La final scot carnita. Rosiile le curat, le tai bucatele si le fierb bulion. Apoi le torn in zeama. Fac galustele ( ouale le sapar, bat albusul spuma, presar gris si apoi adaug galbenusurile si putina sare). Le adaug incet in zeama care fierbe la foc foarte mic si le las sa fiarba pana isi maresc volumul. Cand sunt fierte si galustele adaug frunzele proaspete taiate. Foarte buna si gustoasa! 

retete cu rosii, retete cu pui, retete cu gris, retete cu galuste, supe, supa de rosii cu galuste de gris, retete de vara, bucataresc, retete ca la mama acasa,