poza de pe prajitura-tort.ro |
- blaturi de tort rotunde (ce se găsesc de cumpărat);
- 300 g friscă lichidă;
- două iaurturi simple (numa bun);
- 1 pliculeţ de gelatină,
- 1 pliculeţ de întăritor de frişcă;
- un compot de piersici;
- fructe (1 portocalăsau 2, 2 kivi, 1 banană, câteva vişine fără sâmburi din compot);
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat;
- 1 lingură de zahăr
1. se însiropează cele 3 blaturi de tort cu suc de la compotul de piersici;
2. se pun piersicile şi vişinile să se scurgă de suc;
3. se curăţă şi se taie felii subţiri celelalte fructe;
4. se bate frişca şi se ţine la rece (după indicaţiile de pe cutie) ;
5. se prepară gelatina (după indicaţiile de pe pliculeţ);
6. Gelatina se amestăcă cu iaurtul rece;
7. iaurtul se adaugă în frişcă şi se amestecă;
8. Apoi se pregăteşte tortul. La bază se aşează pe platou o foaie de tort; se pune un strat de frişcă, apoi se ornează cu fructe; un strat de frişcă, iar blat; se repetă încă odată aceeaşi mişcare;
9. la final se "îmbracă" tortul în frişcă şi i se fac modele şi se ornează cu fructe sau cu frişcă şi cu vişine;.
10. Se pune la rece şi se savurează....
Sunt două modalităţi de a-l pregăti: fie se face într-o cratiţă rotundă ( se ornează invers, ca în oglidă - la fund va fi partea de deasupra) şi apoi se răstoarnă pe un platou; fie se ornează direct pe platou.
explici aiurea ...ai facut tu tortu asta in vise
RăspundețiȘtergere