Ingrediente:
• 600 g dovlecei decojiti si fara seminte
• 250 g teleme/branza.
• 1 morcov(cca150g)
• 1 ceapa mare
• 180 g faina
• 5 oua
• 60 ml ulei
•1 lingurita praf de copt
• o legatura de marar
Mod de preparare:
Dam pe razatoarea cu orificii mari dovleceii, morcovul si branza.
Ceapa o tocam cubulete.
Intr-un bol incapator batem bine cele 5 oua cu telul.
Dovlecelul il punem intr-o strecuratoare la scurs sau il stoarcem in mana.
Adaugam legumele (pe rand), branza si mararul peste ouale batute si amestecam usor cu o spatula, dupa fiecare.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt.
La sfarsit adaugam uleiul in fir subtire.
Intr-un vas termorezistent (dimensiune 20 x27 cm) tapetat cu hartie de copt, turnam compozitia.
Dam vasul la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit pentru 35-40 minute, pana ce budinca se rumeneste frumos.
Dupa racire se portioneaza. Se poate servi si calda.
Pofta buna!
Adăugați o legendăretete cu dovlecel, retete cu telemea, retete cu branza dulce, retete de aperitive, idei retete bebelusi, ce gatim bebelusilor, retete bebelusi, |
Sursa: facebook
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
părerea ta