Reteşele, unul dintre deserturile pe care ni le făcea mama duminica.....sunt foarte bune şi uşor de făcut.
|
reţete, reteşe, ingrediente reteşe, ce bucataresc, prin bucatarie |
Pentru aluat avem nevoie de
- 4 linguri apă
- 4 linguri lapte
- 5 linguri de unsoare topită (se poate face şi cu ulei sau unsoare amestecată cu ulei)...eu am folosit ulei...
- 1 ou
- 1 linguriţă sare
- făină cât cuprinde
Cum se prepară reteşele.
1. se amestăcă ingredientele
|
retete cu aluat, retese, bucatarie |
2. se poate tăia aluatul pentru a-l aerisi si pentru a verifica dacă toată făina s-a omogenizat cu laptele, apa, ouale, etc.
|
aluat, bunatati, retete, gatesc acasa, ce gatesc, din bucatarie |
3. se intinde aluatul (se face o pătură)
|
aluate, din bucatarie, ce bucataresc, |
4. pătura de aluat se unge cu un strat de ulei
|
retete cu aluat, ulei, faina, ingrediente, cum sa prepari deserturi, deserturi |
5. dupa care se rulează
|
ce bucatesc |
6. se taie bucatele mici
|
din bucatarie, pasi de a gati |
7. fiecare bucata se indinde individual si se taie ca in imagine
8 se prajesc in ulei fierbinte
|
deserturi prajite |
Aceste plăcinte se fac repede şi se pot mânca cu: zahăr pudră, dulceaţă, brânză sau iaurt
|
reteşe, reţete |
Atenţie însă, a nu se consuma foarte des pentru că fiind prăjite în ulei şi conţinând grăsimi, pot dăuna sănătăţii...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
părerea ta