Reteşe

Reteşele, unul dintre deserturile pe care ni le făcea mama duminica.....sunt foarte bune şi uşor de făcut.

reţete, reteşe, ingrediente reteşe, ce bucataresc, prin bucatarie
Pentru aluat avem nevoie de 
  • 4 linguri apă
  • 4 linguri lapte
  • 5 linguri de unsoare topită (se poate face şi cu ulei sau unsoare amestecată cu ulei)...eu am folosit ulei...
  • 1 ou
  • 1 linguriţă sare
  • făină cât cuprinde 




Cum se prepară reteşele. 
 1. se amestăcă ingredientele
retete cu aluat, retese, bucatarie
 2. se poate tăia aluatul pentru a-l aerisi si pentru a verifica dacă toată făina s-a omogenizat cu laptele, apa, ouale, etc.
aluat, bunatati, retete, gatesc acasa, ce gatesc, din bucatarie
 3. se intinde aluatul (se face o pătură)
aluate, din bucatarie, ce bucataresc,
 4. pătura de aluat se unge cu un strat de ulei
retete cu aluat, ulei, faina, ingrediente, cum sa prepari deserturi, deserturi
 5. dupa care se rulează
ce bucatesc
 6. se taie bucatele mici
din bucatarie, pasi de a gati
 7. fiecare bucata se indinde individual si se taie ca in imagine
 8 se prajesc in ulei fierbinte
deserturi prajite

Aceste plăcinte se fac repede şi se pot mânca cu:  zahăr pudră, dulceaţă, brânză sau iaurt

reteşe, reţete

Atenţie însă, a nu se consuma foarte des pentru că fiind prăjite în ulei şi conţinând grăsimi, pot dăuna sănătăţii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

părerea ta