Mass

"Să-L iubim pe Dumnezeu ca un îndrăgostit care nu mănâncă şi nu doarme şi abea aşteaptă ceasul la care să-şi vadă iubita. 

Să-L aşteptăm în inima noastră cum aşteaptă soldatul care vine de la război să ajungă mai repede acasă, la familia sa. 

Să ne umplem sufletele de bucurie în aşteptarea Lui precum copilul care nu doarme în noaptea de Ajun, deşi-i cad pleoapele grele de somn, pentru că vrea să-l aştepte pe Moş Crăciun, să vadă ce daruri i-a adus. 

Să-I fim recunoscători pecum pruncul, care, alăptat de la sânul mamei, se uită în ochii ei cu privirea aceea curată, neprefăcută, nevinovată de nici un gând ascuns şi neatinsă încă de nici un păcat. Starea aceasta de dulce nerăbdare, de bucurie năvalnică, să ne fie în suflete…. 

Spor la treabă! Azi să lucrăm pentru cele ale trupului dar să cugetăm la ale sufletului! Să ne încălzim inima spre a face un locaş plăcut Pruncului divin, care vrea să vină să se nască în sufletele noastre ca într-o casă primitoare! 

Să ne îngrijim nu numai cum arată locuinţa şi ce punem pe masă pentru familie, ci să ne îngrijim şi de starea lor duhovnicească. 

Îndemnaţi pe copii, pe părinţi, pe cunoscuti, vecini, prieteni îndemnaţii să se cureţe sufleteşte, mărturisindu-se! 

Căutaţii pe cei cu care aveţi ceartă şi vă împăcaţi. 

Pregătiţi daruri ptr. azilul de bătrâni, case de copii, puşcării! Puteţi chiar să vă uniţi mai mulţi şi să faceţi astfel de fapte măreţe! 

Cu faptele astea plecăm în veşnicie, nu cu distracţiile, performanţele, cu cele strânse pe aici prin bânci sau în case".  ( de la id de mess lucian_cazacu).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

părerea ta