Saleuri cu telemea si chimin

In adolescenta de fiecare data cand mergeam la colindat era o casa la care stiam ca mereu vom gasi saleuri cu chimin. Imi placeau tare mult. Iata ca, dupa mai bine de 10 ani in sfarsit a venit timpul sa fac chiar eu saleuri cu chimin,

Ingrediente saleuri cu telemea si chimin. 

  • 500 de gr de faina
  • 250 gr de margarina;
  • 10 gr de amoniac (eu am pus o lingura de bicarbonat stins cu otet din abundenta);
  • 400 gr de telemea sarata;
  • 100 gr de cascaval;
  • 2 oua;
  • 1 l de sare;
  • 1 l de boia
  • 2 l de smantana.
  • 100 gr de chimin.
Cum se fac saleurile cu telemea si chimin? Faina, marcarina si telemeaua se amesteca impreuna alaturi de un ou,  smantana, sare si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca pana cand facem un aluat fraged. Apoi il lasam acoperit sa stea mai bine de o ora. Dupa ce sta se intinde aluatul pe masa, se taie bucatele subtiri. Deasupra se bate un ou impreuna cu sare si boia pentru culoare. Se intinde peste aluat. Apoi se razuieste cascaval si se presara chimin, Pe rand se lasa la cuptor 10 - 15 minute. Si saleurile sunt gata pentru a fi savurate...cu bere :) . Pentru cei care nu suporta chiminul acestea se pot lasa doar presarate cu cascaval...
saleuri, saleuri cu chimin, saleuri cu telemea, saleuri cu cascaval, saratele, saratele cu chimin, saratele cu telemea, saratele cu cascaval, cum se fac salerile, cum sa faci saleuri, retete de saleuri, retete de saratele, cum sa face, bucataresc, in bucatarie, ce mai gatesc, retete ioana gazdac, viata are gust de saleuri cu telemea si chimin, 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

părerea ta