tort de mere |
Ingrediente necesare
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- un praf de copt
- puţină sare
- 6 linguri de făină
- o jumătate de unt
- 200 g de nucă
- 4 mere mari
- scorţiţoară
- ciocolată de menaj
- frişcă
1. Se curăţă nuca şi se macină
2. Se încălzeşte cuptorul
3.O cratiţă rotundă se unge bine cu unt
4. Merele se taie în două şi se scobesc de cotor apoi se pun în cratiţă cu partea scobită în sus, cu puţin zahăr, se adaugă la cuptor
3. Când sunt aproape coapte se adaugă nuca, zahăr, scorţisoară
4. Când nuca este rumenită se prepară blatul şi se adaugă peste acel strat de mere cu nucă.
5. Blatul se prepară astfel: se separă albuşul de gălbenuşul. Albuşul se bate spumă, cu o lingură de zahăr (pudră); gălbenuşul se freacă cu 5 linguri de zahăr, 2 pliculeţe de zahăr vanilat, puţină sare, un praf de copt; după ce s-a topit zahărul se amestecă încet cu albuşul şi cu 5 linguri de făină care se adaugă treptat şi o lingură de nucă.
6. Când s-a copt blatul se scoate de la cuptor şi se răstoarnă pe un platou. Se lasă să se răcească
7. Apoi se acoperă cu ciocolată ( cea de menaj sau simpl, cu lapte, se topesc lafoc mic şi se întinde pe tort )
8. şi se ornează cu frişcă dacă vreţi (frişcă vegetală care se prepară cu lapte rece, după instrucţiunile de pe ambalaj sau lichidă ce se bate, la care li se poate adăugat întăritor de frişcă)
tort de mere coapte |
tort de mere cu nucă |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
părerea ta