poza de pe prajituridecasa.blogspot |
- 2 ouă;
- 7 linguri de lapte;
- 5 linguri de ulei;
- 1 lingură de salicale stins cu oţet;
- făină cât cuprinde;
- 3 oliculeţe de zahăr vanilat
Toate aceste ingrediente se amestecă şi se frământă, după care, aluatul rezultat se lasă 30 de minute să stea.
Apoi aluatul se împarte în 2 sau în 3 şi se întinde foi care se coc la foc mic, pe spatele tăvii.
Umplutura
1, 5 kg de mere se curăţă sau doar se spală, se dau prin razătoare şi apoi se călesc împreună cu 150 g de zahăr şi 2 linguri de scorţişoară.
După ce foile şi merele s-au răcit, se finalizează prăjitura...Deasupra se poate presăra nişte zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
părerea ta