Fasole bătută cu cârnăciori de bere

fasole bătută cu cârnaţi
Ingrediente necesare:
  • 250 g de fasole boabe sau 2 cutii de fulgi de fasole
  • 200 g cârnăciori de bere
  • o ceapă
  • usturoi
  • condimente: boia, sare, piper
  • ulei
Cum se face:

Pregătirea fasolei
1. dacă este boabe, trebuie spălată şi lăsată să se înmoaie o oră sau mai mult. Se fierbe în apă cu puţină sare. Se trece prin strecurătoare până rămâne fără coajă. Se adaugă usturoi tăiat mărunt
2. dacă e din fulgi, aceasta se prepară ţinându-se cont de instrucţiunile de pe ambalaj. Se adaugă usturoi tăiat mărunt.

Pregătirea cârnăciorilor
1. Ceapa se curăţă, se taie rondele şi se căleşte în ulei
2. se adaugă cârnăciorii
3. apoi se adaugă boia

La final se aşează fasolea într-un bol şi peste se toarnă "sosul" cu cârnaţi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

părerea ta