fasole bătută cu cârnaţi |
- 250 g de fasole boabe sau 2 cutii de fulgi de fasole
- 200 g cârnăciori de bere
- o ceapă
- usturoi
- condimente: boia, sare, piper
- ulei
Pregătirea fasolei
1. dacă este boabe, trebuie spălată şi lăsată să se înmoaie o oră sau mai mult. Se fierbe în apă cu puţină sare. Se trece prin strecurătoare până rămâne fără coajă. Se adaugă usturoi tăiat mărunt
2. dacă e din fulgi, aceasta se prepară ţinându-se cont de instrucţiunile de pe ambalaj. Se adaugă usturoi tăiat mărunt.
Pregătirea cârnăciorilor
1. Ceapa se curăţă, se taie rondele şi se căleşte în ulei
2. se adaugă cârnăciorii
3. apoi se adaugă boia
La final se aşează fasolea într-un bol şi peste se toarnă "sosul" cu cârnaţi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
părerea ta