Omul fericit cu adevarat

"Există mijloace obiective, în artă, de a recunoaşte autenticul şi de a da deoparte copia. Pentru a deosebi creştinul de caricatura ori imitaţia sa, nu existã procedeu mai sigur decât a cerceta dacă postulantul este sau nu vesel sau mulţumit. 

Dacă ipochimeul (persoana) e intolerant ori morocanos, ori agitat, ori malnnur, ori necăjit, nu e creştin, oricât de perfect de fidel ar fi virtuţii. E virtuos, dar nu e creştin. Creştinul e liber, aşadar fericit. Acesta este şi sensul genialei şi inspiratei fraze a lui Kirkegaard: „contrariul păcatului nu e virtutea, contrariul păcatului e libertatea”. (Nicolae Steinhardt -Jurnalul Fericirii)
imagine de pe http://vremurivechisinoi.blogspot.ro, libertate, fericire, fericirea,Nicolae Steinhardt, jurnalul fericirii, citate, citate frumoase, gandul zilei, mesaje crestine, fericirea, ce este fericirea, crestini, multumire, virtuti, libertatea, citate cu poze, imagini cu citate, citate crestine, ganduri, omul fericit cu adevarat, crestinul adevarat, credinta adevarata, 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

părerea ta