Seara se lasa peste Cluj...Cu toate ca stai in acest cartier de mult timp mereu sunt locuri noi de descoperit....In asteptarea unei limonade si a unei beri reci, ne uitam peste pervazul de la terasa. Cateva masini treceau ca neobservate. Pe la geamuri mai iasa cate un locatar sa ia o gura de aer racoros. Pe fundalul unor jocuri de copii care se distreaza dupamasa de dupamasa in apropierea terasei, neavand alta activitate de vacanta, observam cate schimbari s-au facut la blocul din fata....Uneori rasetele copiilor ne atrag atentia...Rad incontinu aparent, fara motiv. Tot e mai bine sa petreaca timpul impreuna decat sa -l piarda pe calculator....
Chicotelile lor nu ma deranjau, ba mai mult, m-au dus cu gandul la perioada in care eram de varsta lor si-mi doream tare sa ajung acolo unde toti se distrau seara...la locul " special" de pe bariera...acolo unde aparent erau motive serioase de ras si distractie.....
Nu peste mult timp, am ajuns si eu acolo la "distractie"....Ore intregi, seara de seara, ne adunam o gloata de cativa adolescenti care preferau sa stea la ras pe barierara decat sa se uite la televizor......Intuneric, luna plina, semiluna, luna uriasa care se vedea ca apare peste case....Vantul si racoarea trecea pe langa noi ore insir si noi parca nu simteam....Vacanta de vara.....
Cele mai placute amintiri insa le am din perioada cand ieseam seara in sat la bunicii mei vitregi...Acolo atmosfera era mult mai animata si mai frumoasa....Activitatile de noapte erau mult mai spectaculoase, in sensul ca nu mai "pierdeam vremea" prin sat cu barfe si chicoteli ci ne duceam undeva pe deal....Cei mari faceau un mic foc in jurul caruiasa stateam toti....De multe ori savuram porumb compt si cartofi in jar spre dimineata....Ce nopti...ce vacante.....Nu putine au fost diminetele care ne prindeau pe la porti...Nu ni se mai terminau "povestile".....Ma minunez de cata rezistenta aveam....Ziua pe la fan si muncile campului iar noaptea la distractie si voie buna.....
Dupa atatia ani, acum stau in fata biroului si doar adulmec mirosul acela placut de lemne arse si de cucuruz copt pe jar....Mai rar iesim cu prietenii si facem si noi porumb copt, folosind diferite "retete"
Ce avem nevoie pentru cucuruz copt pe jar:
Chicotelile lor nu ma deranjau, ba mai mult, m-au dus cu gandul la perioada in care eram de varsta lor si-mi doream tare sa ajung acolo unde toti se distrau seara...la locul " special" de pe bariera...acolo unde aparent erau motive serioase de ras si distractie.....
Nu peste mult timp, am ajuns si eu acolo la "distractie"....Ore intregi, seara de seara, ne adunam o gloata de cativa adolescenti care preferau sa stea la ras pe barierara decat sa se uite la televizor......Intuneric, luna plina, semiluna, luna uriasa care se vedea ca apare peste case....Vantul si racoarea trecea pe langa noi ore insir si noi parca nu simteam....Vacanta de vara.....
Cele mai placute amintiri insa le am din perioada cand ieseam seara in sat la bunicii mei vitregi...Acolo atmosfera era mult mai animata si mai frumoasa....Activitatile de noapte erau mult mai spectaculoase, in sensul ca nu mai "pierdeam vremea" prin sat cu barfe si chicoteli ci ne duceam undeva pe deal....Cei mari faceau un mic foc in jurul caruiasa stateam toti....De multe ori savuram porumb compt si cartofi in jar spre dimineata....Ce nopti...ce vacante.....Nu putine au fost diminetele care ne prindeau pe la porti...Nu ni se mai terminau "povestile".....Ma minunez de cata rezistenta aveam....Ziua pe la fan si muncile campului iar noaptea la distractie si voie buna.....
Dupa atatia ani, acum stau in fata biroului si doar adulmec mirosul acela placut de lemne arse si de cucuruz copt pe jar....Mai rar iesim cu prietenii si facem si noi porumb copt, folosind diferite "retete"
Ce avem nevoie pentru cucuruz copt pe jar:
- cateva bucati de porumb nu foarte copt (in lapte)
- jar din lemne
- sare
- optional, staniol si unt
Cum se face porumbul copt pe jar
Se curata porumbul de panusi si de par. Ideal ar fi sa fie adunati cu coada mai lunga sau sa fie infipt pe niste bete de frigarui ca sa nu ne ardem de la caldura jarului. Dupa ce am pregatit porumbul il tinem pe jar pana cand se rumeneste. Cand e gata fript, se lasa cateva minute sa se raceasca, dupa care e numai bun de mancat....Putem pune niste sare pe el....
M, m, m....e delicios.....
Daca vrem sa fie mai "special' si sa nu fie ars defel il putem inveli in staniol si sa-l lasam pe carbunii incinsi....De asemenea, pe langa sare putem sa-l ungem cu putin unt.....
Sunt curioasa, cand voi avea prima iesire cu porumb copt in meniu?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
părerea ta