Nu trebuie sa fii un „masterchef” ca sa poti consuma alimente minune

Gata, de maine mananc sanatos! De cate ori nu ti-ai spus asta, insa ai si facut-o? Ce anume te-a oprit? Auzi in stanga si-n dreapta despre oameni care consuma alimente „minune”, ii crezi pe cuvant ca sunt grozave pentru sanatate dar alegi sa ramai la felul tau de a intelege mancarea sanatoasa, captiv/a intr-un stil clasic, asa cum ne-au crescut parintii? Poate ca nu ai timp sa te informezi asupra proprietatilor unor alimente, nu le cunosti gustul si ti-e teama ca nu-ti vor fi pe plac, crezi ca felul in care se consuma este unul complicat iar timpul si poate neindemanarea crezi ca te vor impiedica si mai
mult.

Hai sa-ti oferim cateva informatii utile si concrete. Semintele de Chia, Quinoa si fructele de Goji Sano Vita au proprietati miraculase si pot fi consumate foarte simplu, nu trebuie sa fii un masterchef sa le poti folosi. Iata cateva informatii despre ele, precum si cateva sugestii despre cum pot fi consumate.

Semintele de chia – Daca exista un aliment care poate fi numit sfant, acesta trebuie sa fie Chia! Pline de vitamine si minerale, ajutand la reglarea greutatii, controlarea poftei de dulce si luptand impotriva radicalilor liberi, aceste seminte sunt cu adevarat o minune pentru sanatate, cu beneficii infinite! Iti vom spune ce contin si, crede-ne, vei fi uimit/a: de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 2 ori mai multe proteine decat orice alte boabe / seminte si de 2 ori mai mult potasiu decat o banana.
Cum le consumam? Ti le recomandam la micul dejun in: cereale, smoothiuri, iaurt, ca budinca (amesteca semintele de chia cu apa sau lapte de cocos si lasa-le sa stea putin pana se umfla) sau in clatite (dupa ce ai terminat de facut compozitia clasica de clatite, adauga si 1-2 linguri de seminte de chia, astfel clatitele tale vor fi de zece ori mai sanatoase).

Quinoa alba - Pe langa proteine sale unice, quinoa contine amidon, zaharuri, ulei, fibre, minerale, si vitamine. Boabele de quinoa sunt bogate in vitaminele A, C, D, E, K si vitamine din grupa B. De asemenea, sunt o sursa buna de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorita vitaminelor si mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.
Cum o consumam? Quinoa este un aliment care poate fi servit in multe feluri: ca atare, budinca, cereale adaugate in salate, in supe sau sosuri. Quinoa are o textura pufoasa atunci cand este gatita iar aroma usoara de nuca o face o alternativa la orez alb sau cuscus. Quinoa faina poate fi folosita in panificatie fie amestecata cu faina de grau, fie singura - daca se doreste un produs fara gluten.

Fructele de goji - Sunt bogate in minerale precum magneziu, fier, calciu, potasiu, cupru, seleniu, contin 18 aminoacizi (mai mult decat polenul), vitamina A, vitamina B, B2 si B6, vitamina E, polizaharide, acizi grasi nesaturati, antioxidanti, fitosteroli si fenoli. Fructele goji sunt fructele cu cel mai puternic efect antioxidant dintre toate produsele alimentare din lume. Sunt o puternica sursa de vitamina C, continand pe unitate o cantitate de 500 ori mai mare decat portocalele, continand mai mult caroten decat orice alt produs alimentar.

Cum le consumam? Doza ideala de fructe de goji pentru persoanele care vor sa isi imbunatateasca viata este de 16g pe zi, grame care chiar fac diferenta.

Ce zici, te-am convins?

Cand afara este soare, lumea iese la gratare

Vremea calda si temperatura de peste 25 grade cresc pofta de viata si de petrecut timpul in natura, ba chiar si pofta de mancare… sau pe toate trei la un loc :)
sfaturi pentru a prepara cel mai bun gratar, iesit la iarba verde


 Se vede deja pe fetele oamenilor ca trecerea la vremea calda aduce veselie si ii determina sa petreaca mai mult timp in aer liber, sa socializeze si sa se relaxeze. Iar cum mancarea este o componenta esentiala in existenta noastra, orice intalnire este mai placuta atunci cand este ‚acompaniata’ de o masa delicioasa.

Ce sa mai… temperaturile crescute ne fac sa ne indepartam de orasul aglomerat si sa iesim in padure. Iar peisajul poate fi in mod delicios intregit de o bautura rece si un gratar apetisant, nu-i asa? Avand in vedere ca la iarba verde vrei sa te bucuri mai degraba de natura si de oamenii cu care te inconjori, exista un truc simplu pentru a avea un gratar fie el de pui, porc sau peste cu un gust bun de te lingi pe degete: condimentele pentru gatit. Iar Vegeta stie demult cum sa combine cele mai bune legume si plante aromatice intr-un singur pliculet, asa ca gustul carnii condimentate si proaspat luate de pe gratar va fi mai mult decat perfect.

Daca pentru carnea de pui ingredientele din Vegeta includ ardeiul rosu dulce, curcuma sau chimenul, la mixul pentru carnea de porc isi fac simtita prezenta usturoiul, piperul alb, nucsoara. Pentru iubitorii de peste exista o combinatie de ingrediente care-i imbogatesc gustul, printre care usturoi, piper alb, morcov deshidratat, frunze uscate de patrunjel. Si ce gratar e cu adevarat delicios daca nu e insotit de o portie generoasa de cartofi prajiti, carora aroma le va fi imbogatita cu gustul telinei, morcovului, ardeiului si multor altor verdeturi.

Acum ca s-a dat startul la gratare, Chef Liviu Balint, ambasador Podravka Romania, te ajuta cu cateva trucuri de preparare a unui gratar incredibil de bun:

 Alege gratarele cu carbuni sau lemne – gustul nu se compara cu cel dat de gratarul pe gaz.
 Asigura-te ca ai toate ustensilele necesare pentru ca prepararea carnii sa nu devina o corvoada.
Tine aproape peria pentru curatat, furculita cu coada lunga, clestele si stropitoarea cu apa.
 Scoate carnea din frigider/congelator cu cel putin 30 minute inainte de a o pune pe gratar. Vei petrece mai putin timp asteptand prepararea ei.
 Asezoneaza corect carnea cu condimente de buna calitate (noi iti recomandam Vegeta, pentru ca de peste 80 ani a facut istorie in bucatariile de pe intreg mapamondul).
 Daca vrei sa adaugi ulei, adauga-l pe carne, nu direct pe gratar.
 Verifica daca friptura este gata introducand in partea cea mai groasa a bucatii de carne o scobitoare din lemn sau metal. Daca este rece sau calduta, inseamna ca friptura nu s-a patruns si ca mai trebuie lasata pe gratar. Daca este incinsa, inseamna ca e gata!
 Lasa fumul sa cuprinda carnea pentru a imbogati aroma preparatelor.

Si nu uita ca gratarul merge bine cu o portie de legume, o mana de oameni dragi si o portie zdravana de ras!

O casă curată înseamnă mai mult timp pentru tine

În cazul multora dintre noi “radiografia” unei zile arată cam așa: avem programul încărcat la muncă, petrecem mult timp în trafic și tânjim după mai multe ore pe care să le petrecem cu familia, prietenii sau animalele de companie.

produse de curatenie, curatenie in casa, produse asevi, 

Unde mai puică mai trebuie să și gătim sau să megem la cumpărături. Păi și cât timp ne mai rămâne pentru îngrijirea personală, hobby-uri sau relaxare?! Bună întrebare.

În tot acest amalgam de activități, să ne rezervăm timp pentru păstrarea unei case curate poate deveni o reală corvoadă șiîncă un to do pe lista și-așa lungă. Cu toate acestea, îngrijirea locuinței este importantă și necesară pentru sănătatea noastră.

Ai auzit de feng shui? Când casa este dezorganizată sau murdară, este dificil să te concentrezi pe ceea ce faci, mai ales dacă activitatea este de natură intelectuală. Ordinea și curățenia te ajută efectiv să dai un randament mai bun deoarece o locuința curată îi permite minții să se relaxeze și să fie mai creativă. Când locuiești într-o casă dezordonată, subconștientul tău își amintește de activitățile nefinalizate iar, vizual, ochii tăi nu se odihnesc. Prea multă aglomerație în casă / pe birou poate provoca stres și oboseală. De asemenea, când nu găsești ușor lucrurile de care ai nevoie, nivelul de stres crește - asta spun toate studiile.

Fără a exagera este bine să ai în program menținerea curățeniei, pentru că produsele dezinfectante ucid bacteriile care îți amenință sănătatea. Credeai că în baie se găsește cel mai mare număr de germeni din casă? Ei bine, află că bucătăria este mai predispusă să înmagazineze germeni deoarece resturile de mâncare se răspândesc prin toate colțurile încăperii. Însă oricare ar fi zona cea mai predispusă să se ‚împrietenească’ cu microorganismele dăunătoare, norocul este că există produse special destinate curățării diferitelor suprafețe, cum ar fi gama Asevi. Și, dacă tot am adus în discuție baia și bucătăria, recomandarea pentru curățarea temeinică a acestor încăperi este dezinfectantul Gerpostar: un produs plăcut parfumat care luptă eficient împotriva bacteriilor. Curăţă excelent și
dezinfectează suprafețe lavabile precum chiuvete, grupuri sanitare, căzi de baie, gresie, faianță, aparatură electrocasnică, precum și jucării sau obiecte pentru bebeluși.

Iar dacă vrei ceva cu și mai multă putere pentru suprafețele peste care s-a așternut calcarul, încearcă formula cu spumă anti-calcar. O să curețe fără efort petele, iar suprafețele vor redeveni curate și strălucitoare. Spuma activă, odată pulverizată, pătrunde și dizolvă rapid calcarul, ajutând la prevenirea reapariției acestuia. Așadar alege produsele de curățenie potrivite și vei avea mai mult timp pentru oamenii și activitățile care îți plac. Simplu!