Cand afara este soare, lumea iese la gratare

Vremea calda si temperatura de peste 25 grade cresc pofta de viata si de petrecut timpul in natura, ba chiar si pofta de mancare… sau pe toate trei la un loc :)
sfaturi pentru a prepara cel mai bun gratar, iesit la iarba verde


 Se vede deja pe fetele oamenilor ca trecerea la vremea calda aduce veselie si ii determina sa petreaca mai mult timp in aer liber, sa socializeze si sa se relaxeze. Iar cum mancarea este o componenta esentiala in existenta noastra, orice intalnire este mai placuta atunci cand este ‚acompaniata’ de o masa delicioasa.

Ce sa mai… temperaturile crescute ne fac sa ne indepartam de orasul aglomerat si sa iesim in padure. Iar peisajul poate fi in mod delicios intregit de o bautura rece si un gratar apetisant, nu-i asa? Avand in vedere ca la iarba verde vrei sa te bucuri mai degraba de natura si de oamenii cu care te inconjori, exista un truc simplu pentru a avea un gratar fie el de pui, porc sau peste cu un gust bun de te lingi pe degete: condimentele pentru gatit. Iar Vegeta stie demult cum sa combine cele mai bune legume si plante aromatice intr-un singur pliculet, asa ca gustul carnii condimentate si proaspat luate de pe gratar va fi mai mult decat perfect.

Daca pentru carnea de pui ingredientele din Vegeta includ ardeiul rosu dulce, curcuma sau chimenul, la mixul pentru carnea de porc isi fac simtita prezenta usturoiul, piperul alb, nucsoara. Pentru iubitorii de peste exista o combinatie de ingrediente care-i imbogatesc gustul, printre care usturoi, piper alb, morcov deshidratat, frunze uscate de patrunjel. Si ce gratar e cu adevarat delicios daca nu e insotit de o portie generoasa de cartofi prajiti, carora aroma le va fi imbogatita cu gustul telinei, morcovului, ardeiului si multor altor verdeturi.

Acum ca s-a dat startul la gratare, Chef Liviu Balint, ambasador Podravka Romania, te ajuta cu cateva trucuri de preparare a unui gratar incredibil de bun:

 Alege gratarele cu carbuni sau lemne – gustul nu se compara cu cel dat de gratarul pe gaz.
 Asigura-te ca ai toate ustensilele necesare pentru ca prepararea carnii sa nu devina o corvoada.
Tine aproape peria pentru curatat, furculita cu coada lunga, clestele si stropitoarea cu apa.
 Scoate carnea din frigider/congelator cu cel putin 30 minute inainte de a o pune pe gratar. Vei petrece mai putin timp asteptand prepararea ei.
 Asezoneaza corect carnea cu condimente de buna calitate (noi iti recomandam Vegeta, pentru ca de peste 80 ani a facut istorie in bucatariile de pe intreg mapamondul).
 Daca vrei sa adaugi ulei, adauga-l pe carne, nu direct pe gratar.
 Verifica daca friptura este gata introducand in partea cea mai groasa a bucatii de carne o scobitoare din lemn sau metal. Daca este rece sau calduta, inseamna ca friptura nu s-a patruns si ca mai trebuie lasata pe gratar. Daca este incinsa, inseamna ca e gata!
 Lasa fumul sa cuprinda carnea pentru a imbogati aroma preparatelor.

Si nu uita ca gratarul merge bine cu o portie de legume, o mana de oameni dragi si o portie zdravana de ras!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

părerea ta