6 modalitati de a refolosi tricourile vechi





6 modalitati de a refolosi tricourile vechi
Cel mai probabil si dulapul tau este plin cu tricouri pe care nu le mai porti de ani buni. Daca nu te induri sa scapi, pur si simplu, de ele, le poti gasi cateva intrebuintari practice in casa. Iata sase dintre acestea.

1 Husa pentru laptop

Un tricou rezistent si colorat pe care, insa, nu il mai porti, poate fi transformat intr-o husa simpatica pentru laptopul tau. Ce trebuie sa faci? Alege un tricou larg, impatureste-l in doua si coase marginile laterale atat cat sa iti acopere laptopul, intocmai precum o husa clasica. Eventualele buzunare frontale ale tricoului pot fi folosite pentru a depozita accesoriile care vin odata cu laptopul (incarcator, casti etc.).

2 Fata de perna

O alta modalitate ingenioasa de a refolosi un tricou vechi este aceea de a-l transforma intr-o fata de perna. Taie materialul, in linie dreapta, de la un umar la altul, apoi de la fiecare maneca pana la capatul tricoului. In continuare, decupeaza cat de mult iti doresti (in functie de dimensiunea pe care vrei sa o obtii) si coase pe interior. Adauga si cativa nasturei sau un fermoar si, la final, umple perna cu bucati moi de material, vata sau ramasite de la pernele invechite pe care le ai prin casa.

3 Plic pentru plapuma

Cu putina indemanare si creativitate, poti confectiona chiar si un plic de plapuma cu ajutorul tricourilor tale vechi! Alege cateva tricouri vesele, cu diferite imprimeuri, taie-le in forma de patrat si coase-le unele de altele. Apoi, coase mozaicul obtinut pe un plic de plapuma mai vechi. De asemenea, daca ai o masina de cusut, o gramada mare de tricouri, multa rabdare si timp suficient, poti confectiona un plic de plapuma strict din materialele vechilor tricouri.

4 Colier

Din tricourile tale vechi poti realiza pana si bijuterii, cum ar fi coliere originale! Acestea sunt foarte simplu de realizat si necesita doar putina creativitate la finalizarea lor. Astfel, alege un tricou intr-o culoare pe care ti-ar placea sa o porti la gat, taie-l pe vertical in fasii de circa 3 cm si, la final, leaga-le pe toate pentru a forma un colier. Vei remarca faptul ca fasiile de material nu vor ramane drepte, ci se vor transforma in "tuburi" colorate, numai bune de pus la gat!

5 Sacosa de cumparaturi

Pentru a proteja planeta de pungile de plastic pentru cumparaturi, poti renunta la acestea si opta pentru unele din material textil - mai precis, sacose confectionate din vechile tale tricouri. Metoda este foarte simpla: nu trebuie decat sa cosi partea inferioara a tricoului si sa transformi manecile acestuia in manerele sacosei.

6 Lenjerie intima

Un tricou vechi poate sta la baza si unor piese de lenjerie intima. Cel mai usor de confectionat sunt chiloteii. Nu iti trebuie decat un tricou cu un desen simpatic, o foarfeca, ac, ata si elastic. Decupeaza materialul in forma pe care vrei sa o dai chiloteilor - prima oara, opteaza pentru una clasica - asigurandu-te ca acesta are marimea potrivita. Coase tivul in interior si, la final, aplica fasia de elastic - o metoda simpla ar fi sa o atasezi cu ajutorul unui lipici pentru textile.

sursa acasa

Un comentariu:

  1. foarte tare. si ca sa iti raspund in acelasi ton: http://www.youtube.com/watch?v=AehOD3KHrws&feature=related
    eu am incercat dintr-un tricou si mi-a iesit :)

    RăspundețiȘtergere

părerea ta