Sfaturi numa bune pentru o drumeţie reuşită


la drumetie, prin munti, in natura, viata are gust
Chiar de eşti mare şi voinic sau chiar mic şi bei lăptic, nu rata aceste zile frumoase şi însorite….Bucură-te de ele în scurte drumeţii alături de cei dragi…

Drumetia este o miscare in aer liber care ne solicita si ne fortifica trupul. Pentru o simpla drumetie înafara oraşului sau in munti, nu avem nevoie de foarte mult echipament, dar trebuie sa fim pregatiti de orice, fie o schimbare brusca de vreme sau una de teren.

Ca şi echipament vom avea nevoie de:

  •  Încaltaminte. Chiar daca este vara si este cald, chiar daca vreti sa aratati bine, nu uitati un aspect simplu: picioarele sunt unicele mijloace de transport. Asa ca alegerea este simpla: adidaşi comozi, pantofi montani sau bocanci. Avand in vedere ca este vara si terenul nu este chiar atat de alunecos, recomandati sunt pantofii montani. Acestia va ajuta sa aveti o aderenta buna pe toate tipurile de teren (mai putin zapada), nu sunt rigizi sau grei si sunt chiar comozi. Nu uitati ca cel mai bine este sa ii purtati putin inainte pentru a nu cauza bataturi. 
  •  
  • Haine comode. Din start trebuie sa renuntati la ideea de jeansi sau panatloni stramti, oricat de comozi sau placuti ar fi ei. Cea mai buna alegere ar fi niste pantaloni din fas sau bumbac pentru a permite respiratia pielii. Camasile, tricourile largi sau un poncho v-ar acoperi si v-ar feri de soare suficient pentru a asigura confortul necesar unei drumetii. Chiar daca este cald, nu ezitati sa luati si o pereche de manusi si neaparat o palarie pentru ca la nivelul capului are loc cel mai mare transfer de caldura. Pe langa acestea, ar trebui sa mai luati in bagaje haine de schimb pentru a fi acoperiti in caz de incidente, dar si o pelerina de ploaie, pentru ca de multe ori vremea se schimba de la o ora la alta. Nu uitati sa va impachetati hainele in pungi de plastic pentru a fi protejate.  
  •  
  • Rucsac.Toate acestea vor intra intr-un rucsac care ar trebui sa aiba trei proprietati importante: sa fie rezistent, comod si incapator. Avand si rucsacul pregatit, nu mai ramane decat sa punem in el cele necesare: un briceag, o lanterna, un aprinzator, o franghie si neaparat un fluier pentru a putea gasi grupul, in caz ca te ratacesti.
  • Trusă de prim ajutor. “Paza bună, trece primejdia rea”…De obicei nu au loc evenimente neplăcute însă pentru siguranţa ta şi a celor cu care te vei relaxa în drumeţie, ar fi bine să ai în rucsac şi o trusă de prim ajutor care să conţină o faşă elastică,  un pansament steril, nişte pansamente Urgo, apă oxigenată, betadină, o forfecuţă dar şi câteva pastille de Claritine pentru alergii sau spray antiinsecte…. 
  •  
  • Mâncare şi apă. Chiar daca este scurta drumetia, nu trebuie sa neglijati faptul ca veti pierde foarte multa energie. Pentru a evita acest lucru, nu uitati sa puneti in rucsac si ceva mancare. Niste sandvisuri, un baton de ciocolata sau proteine, in caz ca nivelul glicemiei va scadea, niste fructe si neaparat cel putin doi litri de apa.

Acum ca sunteţi pregătiţi, să aveţi drum bun!

drumetie, in natura, hai -hui, nu mai sta in casa, ce sa faci in weekend

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

părerea ta