Let's do it Romania are nevoie de tine!




Let's do it Romania are nevoie de tine!

Bună ziua,

Ne bucurăm că ați ales să faceți parte din echipa noastră!


Deținem informații cu privire la înscrierea dumneavoastră  pe Site-ul oficial pentru Acțiunea de cartare.

ECHIPA ARE NEVOIE DE TINE! Nu avem persoane care să participe la o astfel de acțiune -> Nu avem mormane identificate!


Organizăm o nouă acțiune de cartare alături de Let's Bike It, Romania! în data de 27 August 2011, ora 09:-18:00 cu următoarele locații

  • Cluj Napoca si Turda
  • Cluj Napoca (inclusiv Floreşti): Parcarea Polus Center - ieşirea din Cluj, intrarea în Floreşti; 
  • Turda: parcarea din sensul giratoriu de lângă fabrica de bere! 
      
    Cluj, Romania

 Participă și TU la o astfel de acțiune!
 Invită-ți prietenii în echipă!
  


Mic rezumat al cartării

Cartarea reprezintă procesul de identificare a mormanelor de deşeuri din arealele naturale şi transmiterea coordonatelor geografice, cantităţii şi componenţiei acestora, în vederea creării „Hărţii Digitale a Deşeurilor” din România.

CUM PARTICIPAM?
1) Inscrierea ca voluntar: se accesează siteul proiectului, www.letsdoitromania.ro, se accesează secţiunea Vreau să particip, se accesează secţiunea Înscrie-te ca voluntar şi se completează datele personale. După trimiterea formularului utilizatorul va primi un link de activare a contului pe adresa de mail specificată la înscriere.
 
2) Alocarea zonei de cartare: se accesează siteul proiectului, www.letsdoitromania.ro, se accesează secţiunea Vreau să particip, se accesează secţiunea Login şi se realizează autentificarea voluntarului, se accesează secţiunea Zona de cartare şi se selectează din meniul din stânga judeţul dorit, se selectează oricare dintre zonele de cartare (o zona de cartare are aproximativ 9 km2 marcate pe hartă, ceea ce va declanşa un popup care afişează IDul zonei şi permite vizualizarea detaliilor complete, se dă click pe Vizualizează, ceea ce va deschide o nouă pagină cu harta detaliană a zonei de cartare şi, în stânga, un meniu cu detalii generale privind zona respectivă (Scorul zonei calificativ cu valori cuprinse între 0 şi 3, în funcţie de probabilitatea prezenţei deşeurilor în perimetrul respectiv; 3 corespunde probabilităţii celei), se accesează Pachet zonă cartare din meniul din stânga, care conţine informaţii esenţiale referitoare la amplasarea respectivei zone de cartare, fişa de inventariere a mormanelor, indicaţii rutiere şi hărţi necesare voluntarului, se dă click peAdaugă la zonele mele.
 
3) Ce trebuie să avem la noi când cartăm: Manualul de cartare, Instructiuni de siguranta, Indicatii rutiere, Harta zonei de cartare şi Harta împrejurimilor zonei de cartare, mijloc de transport, dispozitiv GPS, Cameră foto / telefon cu cameră foto, alimente şi apa
 
4) Cartarea propriu-zisă:
Voluntarii trebuie să acopere sistematic întreaga suprafaţă a zonei de cartare alease pentru a identifica mormanele de deşeuri. Este necesară parcurgerea tuturor drumurilor, marginea pădurilor, a luciului de apă şi a marginii râurilor şi canalelor. Nu trebuie încălcate proprietăţile private; nu se vor sări garduri sau alte bariere care indică o zonă restricţionată. Condiţia pentru ca un morman de deşeuri să fie luat în considerare (cantitatea minimă) este ca deşeurile să umple minim 2 saci de 100 L sau 10 găleţi, iar ca suprafaţă, mormanul ar trebui să aibă peste 1 metru pătrat. Când se observă un morman, trebuie determinate coordonatele sale geografice longitudinea şi latitudinea şi estimate cantitatea şi componenţa. Dacă deşeurile nu sunt concentrate întro singură gramadă compactă sau pe o suprafaţă mică (1 25 de metri pătraţi 5 x 5 metri liniari), ci sunt răsfirate pe o suprafaţă medie (câteva sute de metri pătraţi) sau mare (pe câţiva kilometri liniari; spre exemplu, dea lungul unui drum sau albiei unei ape curgătoare), se bifează coloana “Dispersat”. Se estimează cantitatea de deşeuri identificată (ca echivament în saci de 100 litri*) şi este notată în fişa pentru inventarierea mormanelor; în cazul în care deşeurile nu pot fi puse în saci, acest câmp se completează cu “voluminos". Se aproximează în procente componenţa mormanului şi informaţiile sunt notate în fişa pentru inventarierea mormanelor ; se precizează situaţiile speciale deşeuri voluminoase, greu de transportat, riculoase (e.g. substanţe toxice, diluanţi, petrol, carcase de maşini, cadavre ). Se dau câteva indicaţii referitoare la localizarea respectivului morman. Se realizează poze care trebuie să cuprindă mormanul de deşeuri în totalitate; se va poza fiecare orman din 2 direcții perpendiculare, pentru surprinderea cât mai corectă a dimensiunilor. Atenţie! e foarte important ca toate pozele să poată fi asociate cu mormanele corespunzătoare!
5) Upload-ul de informaţii în aplicaţia online: se accesează siteul proiectului, www.letsdoitromania.ro, se accesează secţiunea Vreau să particip, se accesează secţiunea Login şi se realizează autentificarea utilizatorului, se accesează secţiunea Cartare Mormane şi se dă click pe Adaugă morman, se introduce un morman nou completând fişa de morman disponibilă online, Formularul online de înregistrare a mormanelor de deşeuri permite introducerea coordonatelor geografice ale mormanelor în 2 formate: Grade Zecimale sau Grade, Minute, Secunde. Este important să se cunoasca sistemul cu care operează dispozitivul GPS utilizat.
Informatii detaliate despre procesul de cartare, normele de siguranta si setarile GPS le gasiti in Manualul de Cartare la adresa:      http://www.letsdoitromania.ro/vreausaparticip
 



Evenimentul se poate găsi și pe Faceebook 
http://www.facebook.com/event.php?eid=152736658141045


Te rugăm să confirmi dacă te alături echipei în data de 27. 08. 2011 /  Sâmbătă cu Email la această adresă 
 andreea.tau@letsdoitromania.ro 



       Este penultima acțiune de cartare până la marele eveniment, și deci AVEM NEVOIE DE TINE!

Cu respect,

Andreea Tău

Departamentul Coordonare Voluntari, Cluj-Napoca
"Let's Do It, Romania!"
Curatenie în toata tara.Într-o singura zi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

părerea ta