Nu te ‚frigi’ cu marinada

Se zice că pofta vine mâncând. Însă e și mai și atunci când laolaltă sunt mai mulți prieteni, parcă totul e și mai gustos. Iar când ‚eticheta’ și ‚bunele maniere’ pot fi lăsate pentru câteva ore la o parte – adică e ok să uiți de furculiță și cuțit – e, clar, deliciul e complet și distracția pe măsură. Și, ca perfecțiunea să fie atinsă, unde crezi ca se întâmplă acest scenariu minunat? Ai ghicit: în natură!

Ei, iată că ești la un pas să te bucuri de toate cele de mai sus în minivacanța de 1 iunie. Tocmai ai cumpărat de toate pentru picnic (carne, cașcaval, legume, bere și chestii de ronțăit, dulci sau sărate) și  te îndrepți spre pădure cu familia. Când, ce să vezi, ți-ai dat seamă că ...ai uitat să marinezi pulpele de pui, mușchiulețul de porc, peștele...vaaai. Păi ce grătar e acela fără o carne bine pătrunsă de niște condimente, vin sau bere...mă rog, rețeta ta proprie, cu care nu dai niciodată rateu.

Hai că ai noroc, te salvează Vegeta! Condimentele pentru grill au luat o nouă formă, adaptată ritmului de viață rapid în care trăim, astfel că – pentru un efect rapid și eficienţă maximă – se găsesc și sub formă lichidă. În doar jumătate oră ‚rezolvă’ jumătate kilogram carne!
Fie că îți dorești o variantă cu bere pentru marinare, fie că vrei o aromă de usturoi sau poate preferi ceva picant, o marinadă pe gustul tău sigur găsești! Avantajul este că ai un mix gata preparat și nu mai trebuie să alergi prin piață și magazine după ardei iute, coriandru, ghimbir, ceapă uscată, usturoi uscat, țelină uscată, ardei gras, boia dulce, piper negru, foi de dafin și multe altele, pentru că totul este deja pregătit ‚de-a gata’. E fix ca în zicala „Esentele tari se țin în sticle mici.”...doar că în cazul de față într-o punguță ermetică.

retete cu pui, cum sa faci un gratar bun, trucuri pentru preparare gratar, gratar, recomandari, frigarui de pui, , condimente pentru marinar carnea de gratar, pui marinat la gratar, reteta de pui la gratar, aripioare de pui la gratar, cum sa faci piept de pui la gratar,

REȚETĂ Frigărui de pui cu rozmarin
Chef Liviu Balint, ambasador Podravka România, are o recomandare gustoasă și sănătoasă pentru atunci când te decizi să încingi grătarul: frigărui de pui cu rozmarin. Ai nevoie de: 1,2 kg de piept de pui dezosat sau pulpe dezosate, 2 linguri de rozmarin tocat proaspăt, 60 ml vin alb sau vermut și un plic de Vegeta condiment lichid Barbeque pentru marinare care poate fi folosit pentru toate tipurile de carne la grătar.
Mod de preparare
Puiul se tăie în bucăți de 3-4 cm și se pune într-un bol. Se amestecă cu vinul, rozmarinul, piperul și plicul de Vegeta condiment lichid Barbeque pentru marinare. Se acoperă și se lasă deoparte pentru a se ‚pătrunde’ 30 min, după care se scoate puiul din marinadă. Bucățelele de carne se aliniază militărește pe bețișoarele de frigărui, care apoi se pun destoinic pe grătar pentru 8-10 minute, respectiv câte 4-5 minute pe fiecare parte. Frigăruile se servesc calde, cu rondele de vinete și dovlecei la grătar.
Gustul…hmmmm… desăvârșit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

părerea ta