O reţetă minunată de a face ceva dulce.....Am mai făcut brioşe în tabără, cu copiii francezi.....Unele au ieşit deformate dar în continuare delicioase.....Mi-am propus ca de 8 martie să repet povestea şi să-mi fac brioşe.
O reţetă pentru 10 brioşe:
Avem nevoie de 2 ouă, 1 iaurt natural de 140 gr, 6 linguri zahăr tos, 4 linguri ulei, 1/2 plic praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat, un praf de sare, o cană şi jumătate de făină, hârtie specială pentru copt brioşe.
Cum să faci brioşele
Într-un castron se amestecă bine cu telul ouăle neseparate, iaurtul şi uleiul. Se adaugă zahărul şi se bate bine până se topeşte, apoi zahărul vanilat, praful de sare, iar la sfârşit făina cernută cu praful de copt. Coca rezultată să fie ca de chec. Se aşează hârtie specială în formele de brioşe, se umplu cu aluat aproximativ 3/4 din cupă şi se coc la foc mediu 25-30 min.
Se scot din cuptor, se lasă să se răcoreasca bine, se desprind din forme şi se decorează după preferinţa fiecăruia cu bombonele colorate, cremă sau fructe.
Opţional în compozitia de brioşe se poate adauga ciocolată rasă, stafide, alune, nuci, fructe, bucăţele de ciocolată.
O reţetă pentru 10 brioşe:
Avem nevoie de 2 ouă, 1 iaurt natural de 140 gr, 6 linguri zahăr tos, 4 linguri ulei, 1/2 plic praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat, un praf de sare, o cană şi jumătate de făină, hârtie specială pentru copt brioşe.
Cum să faci brioşele
Într-un castron se amestecă bine cu telul ouăle neseparate, iaurtul şi uleiul. Se adaugă zahărul şi se bate bine până se topeşte, apoi zahărul vanilat, praful de sare, iar la sfârşit făina cernută cu praful de copt. Coca rezultată să fie ca de chec. Se aşează hârtie specială în formele de brioşe, se umplu cu aluat aproximativ 3/4 din cupă şi se coc la foc mediu 25-30 min.
Se scot din cuptor, se lasă să se răcoreasca bine, se desprind din forme şi se decorează după preferinţa fiecăruia cu bombonele colorate, cremă sau fructe.
Opţional în compozitia de brioşe se poate adauga ciocolată rasă, stafide, alune, nuci, fructe, bucăţele de ciocolată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
părerea ta