metode de link building
Cum începi procesul de de link building
pentru site-ul tau?
·
inscri siteul in trafic.ro si ai
platit abonamentul de monitorizare,
·
intri in contul tau si alegi
dintr-o lista foarte generoasa siteuri cu care poti incheia parteneriate
avantajoase,
·
Ii contactezi direct pe proprietarii
siteurilor respective si incepi discutiile pentru incheierea de parteneriate
(cumperi linkuri sau faci schimb de linkuri si articole),
·
închei parteneriate,
·
verifici linkurile,
·
castigi bani,
Metode de SEO
·
Articole pe siteuri in domeniu,
campanii de concursuri pe bloguri sau campanii virale
·
buna metoda de
linkbuilding, nescalabila, e sa contactezi site-uri din domeniul tau si sa le
propui sa scrii un articol pe site-ul lor, in schimbul unui link.
·
metoda care
functiona mai bine in trecut si mai putin in prezent este sa ai o campanie de
concursuri pe bloguri – premiezi cel mai bun articol pe o anumita tema.
- atragerea de link-uri de la
site-uri relevante, pentru a creste autoritatea site-ului propriu;
- obtinerea de anchor texte pentru
cuvintele-cheie vizate, pentru a creste ranking-urile;
Cum se pot obtine aceste tipuri
de link-uri?
·
prin
construirea unui brand, crearea unei comunitati in jurul sau (social media) si
oferirea de continut util (pagini de produs cu continut bogat, informatii utile
pe blog, tool-uri specifice);
·
prin
inscriere in directoare web alese
cu grija,
·
prin
intermediul campaniilor pe bloguri,
·
prin
participarea la discutiile de pe forumurile de specialitate si
·
demonstrarea
expertizei.
Sursa http://blog.trafic.ro/
Ce icoana punem in casa?
icoana, icoane, poza icoana, imagini icoana, sf maria, maria, icoana cu maria, credinta, altar, loc de rugaciune |
Este bine sa aducem in casele noastre icoane pictate pe lemn dupa randuiala Bisericii. In lipsa celor din lemn, se pot folosi cele de hartie, inramate. Este foarte important sa distingem icoana de tabloul religios. Icoana ne arata chipul indumnezeit al Mantuitorului, al Maicii Domnului si al Sfintilor, iar tabloul religios infatiseaza chipul omenesc al acestora. De aceea, este bine sa achizitionam o icoana sfintita, dintr-un lacas sfant. Inainte de a fi asezata in casa, icoana noua se lasa la biserica pentru a fi sfintita. De obicei, se lasa 40 de zile in Altarul Sfant. Apoi, preotul o sfinteste, stropind-o cu apa sfintita si rostind rugaciunile randuite de Biserica. Se recomanda ca preotul sa scrie pe spatele Icoanei datele sfintirii, hramul bisericii si numele sau.
Icoana daruita
In traditia noastra, se pastreaza credinta ca e bine ca icoana sa o primesti in dar. Se spune ca este bine ca nasul sa daruiasca prima iconita la Botez. El poate oferi icoana cu chipul Sfantului al carui nume il poarta copilul. La fel si nasii de cununie este bine sa ofere finilor icoana Sfantului pe care il doresc sa fie ocrotitor al casei si al familiei nou intemeiate. Parintii pot oferi o icoana copiilor cand se muta in casa noua.
Icoana de Familie
Icoana mostenita de la parinti reprezinta cea mai trainica legatura intre stramosi si urmasi. Icoana veche, in fata careia s-au rugat parintii, bunicii si strabunicii nostri poarta incarcatura credintei si rugaciunilor acestora.
Locul de rugaciune
Este bine sa amenajam un loc special pentru rugaciune (un loc mai ferit din casa, in partea de rasarit, in jurul unei icoane). De asemenea este bine sa avem un loc special (un loc anume in dulap unde pastram toate lucrurile sfintite din casa: aghiasma, apa sfintita de la sfestanie, anafora, tamaia, lumanarile, busuiocul, salcia, frunza de nuc sau alte flori aduse de la biserica de Florii sau de Rusalii).
Candela
In locul nostru de rugaciune trebuie sa avem obligatoriu o candela cu ulei si fitil. Trebuie sa foloseasca pentru ardere ulei curat sau ceara curata. Este bine ca aceasta sa fie in permanenta aprinsa (daca nu, macar in zilele de sarbatoare si duminica). Exista candele la magazinele de obiecte bisericesti, la biserici si la manastiri.
sursa blog Amenajarea Casei
4 plante de apartament care purifica aerul
Este cunoscut faptul ca plantele purifica aerul prin procesul de fotosinteza. Acestea absorb dioxidul de carbon si elibereaza oxigenul, dar stiai ca anumite plante pot purifica aerul absorbind pana si toxinele din aer si curatandu-l? S-a dovedit stiintific ca exista plante de interior care sunt recomandate pentru spatiile de locuit tocmai pentru ca ele curata aerul de impuritati si tot ce e daunator omului.
Stiati ca: Plantele de apartament care purifica aerul sunt recomandate pentru casele care sufera de poluare (se afla in zone industriale sau in apropierea unor surse de poluare ), dar si persoanelor care sufera de probleme respiratorii (astm, bronsita, pneumonie)
imag d p
decorare-apartament.ro palmier, palmier de apartament, planta de apartament, flori de apartament, |
1Palmierul
Palmierul este un adevarat aspirator de toxine din aer. O anumita specie, numita Palmierul Areca, este cel mai des intrebuintata in acest scop de a purifica aerul, datorita calitatilor sale speciale. Lista speciilor de palmieri care indeplinesc cu brio acest rol include si Palmierul Doamnei (Rhapis Excelsa), care are frunze mari, in forma de eventai, aceasta caracteristica atragandu-i numele.
Palmierul Pitic (Phoenix roebelenii)si bambusul sunt si ele considerate plante care curata aerul din apartament si asigura un nivel de umiditate potrivit pentru interior.
Concluzia este ca palmierul este prima planta la care trebuie sa te gandesti cand vrei sa recurgi la aceasta modalitate naturala de purificare a aerului.
2Ficusul
imag d p infogradina.ro, ficus, ficus de apartament, planta apartament, plante in apartament flori, flori in casa, flori in apartament |
Studiile facute asupra acestei plante au evidentiat faptul ca ficusul poate lupta mai ales impotriva toxinelor pe baza de formadelhide.
Frunzele acestei plante sunt groase si de culoarea verde crud, insa problema lor este ca sunt toxice. Frunzele de ficus nu emit gaze toxice in aer, insa pot fi letale daca sunt ingurgitate, iar daca ai un copil sau un caine, atunci nu este planta ideala cu care sa-ti purifici casa.
imag d p mariansabo.ro, dracena, flori, flori apartament, flori de ap, dracena de apartament, plante de apartament |
3Dracena
Dracaena, dupa denumirea ei stiintifica, este o planta populara de apartament cu frunzele late si lungi, insa este disponibila in mai multe forme si marimi.
In afara de faptul ca este capabila sa purifice foarte bine aerul, Dracena este o planta frumoasa si atragatoare, asa ca si-a catsigat rapid popularitatea printre plantele de interior.
Cele mai cunoscute specii de Dracena sunt cea cu frunze ascutite si verzi, care creste ceva mai inalta si cea cu frunze care bat in galben si arata ca un gard viu.
imag d p infogradina.ro, iedera, iedera salbatica, iedera de camera, iedera in casa, flori in casa, flori de apartament, plante de apartament |
4Iedera salbatica
Daca esti astmatic sau suferi de tot felul de alergii, atunci o alternativa pentru tine poate fi aceasta planta de interior. Iedera salbatica este o planta otravitoare, dar curata excelent aerul din interior de mucegai si ciuperci, mai ales aerul prea umed.
Pentru cei care sufera de alergii de sezon cu manifestari de tipul stranutului iedera salbatica reprezinta un remediu foarte eficient.
In plus, faptul ca se intinde si creste pe verticala iti poate oferi foarte multe variante de expunere a sa, aratand bine in orice camera din casa, balcon sau terasa interioara.
sursa http://gradina.acasa.ro/
Grup de reciclare, grup de donatii
De vre-o 2 ani am intrat in grupul de reciclare din Cluj….Anul
acesta mi-am propus sa il promovez mai mult pentru ca ideea este super buna.
Daca ai lucruri bune dar de care te-ai saturat, nu le arunci
ci le donezi altor persoane. Asfel obiectele au durata de viata mai lunga si se
pot bucura mai multe oameni de ele.
Nu trebuie decat sa te inscri in grup
Cluj-Napoca http://groups.yahoo.com/group/cluj-napocaromania/
Despre grupul din Cluj:
Grupul Cluj-Napoca Romania Freecycle� este deschis tuturor celor care vor sa "recicleze" acel ceva special in loc sa il arunce. Fie ca este un scaun, un copiator, un pian sau o usa veche sunteti incurajati sa scrieti despre ele. Sau poate cautati ceva pentru uz personal! Grupurile non profit sunt binevenite sa participe si ele!
O regula de baza: tot ce se ofera sau primeste trebuie sa fie gratuit. Acest grup face parte din reteaua Freecycle, o organizatie nonprofit si o miscare de oameni interesati sa pastreze lucrurile bune departe de gropile de gunoi. Vizitati freecycle.org pentru alte orase si informatii despre aceasta miscare!
Trimite-ti e-mail la Cluj-NapocaRomania-owner@yahoogroups.com pentru intrebari sau pentru idei de imbunatatire!
Distrati-va si bine ati venit la bord!
Mi s-a parut o idee exceptionala inca de la inceput. Spun acest lucru pt ca eu incepusem sa dau din lucruri insa celor care veneau sa ceara una-alta prin bloc sau celor care cautau in tomberoanele din apropierea blocului in care stau.... Prea putin puteam sa fac ceea ce azi am posibilitatea facand parte dintr-un asfel de grup de donatii....
Mai multe despre grupul freecycle:
Scopul principal al acestui grup este acela de a oferi/cauta obiecte, produse.
1) OFERTA
Am un produs, sa spunem monitor de calculator (functional) , care nu imi mai trebuie. In loc sa il arunc la gunoi sau - in cazul mai fericit - sa il dau la o firma de colectare a deseurilor, il pot dona unui membru al grupului. Dau anunt pe grup (OFER: monitor 14", zona/localitatea, daca nu sunt din Sibiu), primesc mai multe cereri, aleg o persoana care imi "place" mie, stabilesc contactul cu ea, ii donez monitorul, apoi trimit un mesaj informand toti membri ca nu mai am monitorul (DAT: monitor 14").
2) CAUTARE
Doresc un monitor de calc. Dau anunt pe grup: CAUT/VREAU/DORESC: monitor 17"
La un moment dat un alt membru care are asa ceva ma contacteaza pe privat. Stabilim intalnirea, primesc monitorul, toata lumea e fericita :)
Eventual dau un anunt cu " GASIT: monitor 17" " (pentru a evita ca membri nou-inscrisi sa ma contacteze dupa o luna-doua oferindu-mi monitor de 17").
Ce inseamna "freecycle"? Oferirea in mod gratuit de produse de care nu mai am nevoie, evitand astfel aruncarea lor la gunoi. Produsele sunt refolosite, se inchide cercul. Free-gratuit; cycle-ciclu.
Asadar, freecycle nu inseamna reciclare.
Prin definitie, reciclarea este prelucrarea unor deseuri in vederea refolosirii lor.
Grupul Freecycle pune in contact pe cei care au lucruri de aruncat cu cei care le-ar putea folosi. Scopul nostru este sa pastram obiectele utilizabile in afara gropii de gunoi. Prin utilizarea bunurilor deja produse, reducem consumul, productia si, cel mai important, impactul acestei productii asupra planetei. Alt beneficiu al Freecycle este acela ca ne incurajeaza sa scapam de lucrurile care nu ne mai sunt de folos si ca promoveaza implicarea comunitatii in acest proces.
In prezent sunt mii de grupuri similare peste tot in lume. Ajuta, te rog, acest grup sa creasca raspandind vorba despre el.
ETICHETA SI REGULILE FREECYCLE
1) PASTRATI GRUPUL GRATUIT, LEGAL SI ACCESIBIL TUTUROR VARSTELOR (inclusiv minorilor). Asta inseamna, de exemplu:
* fara pornografie
* fara alcool
* fara tutun/tigari
* fara droguri (de nici un fel, inclusiv medicamente, vitamine, creme, etc.)
* fara arme de foc sau alte arme
La prima greseala = expulzare din grup si interdictie. Aceasta este regula nr. 1 si este una destul de usor de urmat.
2) TITLUL (SUBJECT-UL) MESAJELOR TALE. Pentru a usura citirea si filtrarea, foloseste titluri ca in exemplele:
*OFER: canapea (obiectul), Vasile Aaron (zona, locatia)
*LUAT: canapea
*VREAU/DORESC: canapea, in orice stare (folositi aceasta cumpatat si nu oferiti bani)
*ADMIN: idei noi, ganduri, etc. (folosite de Owneri, Moderatori)
NU TRIMITE ACELASI MESAJ "VREAU" mai des de o data pe luna.
3) FARA POLITICA, FARA SPAM. FARA CERERI SI OFERTE DE BANI, FARA ATACURI LA PERSOANA/IMPOLITETE , FARA RELIGIE SAU PROZELITISM. Este vorba despre R-E-S-P-E-C- T. La prima abatere, avertisment. La a doua, excludere de pe grup si interdictie.
4) FARA TARGUIELI. Mergeti la targ pentru asa ceva. Poate fi chiar distractiv :) FARA TROCURI, FARA SCHIMBURI. Daca nu gasesti un grup sau un forum de trocuri in Sibiu, infiinteaza unul. Aici este vorba numai despre donatii.
5) RASPUNDETI DIRECT PERSOANEI CARE A FACUT OFERTA. Ajuta la micsorarea numarului de emailuri.
6) FARA OFERTE ALE PROPRIULUI CORP SAU ALE CORPURILOR COPIILOR / SOTULUI / SOTIEI / PRIETENILOR / ETC. Oferirea propriei persoane sau a unei alte persoane (intalniri amoroase) este INTERZISA! Exista suficiente site-uri pentru asta.
Ofertele de natura sexuala, referitoare la membri sau la prietenii lor mai timizi, se pot discuta pe alte site-uri si grupuri de discutie. A va oferi copiii, indiferent cat de mult va innebunesc, este de asemenea interzis. Mai bine ii duceti la o sala de body building.
7) O SCURTA NOTA DESPRE ETICHETA FREECYCLE: "Fiti politicosi". Formam o mica comunitate asa ca atunci cand aranjati cu un alt membru ceva, respectati acel aranjament. Apoi, fiti punctuali. Gandti-va ca cineva va da gratis ceva si nu se asteapta de la dvs. decat sa va prezentati la momentul stabilit si sa ridicati acel obiect. (A lasa pe cineva sa astepte nu este un mod de a multumi.)
De asemenea, daca ofertantul nu precizeaza, se subintelege ca el abia asteapta sa scape de acest lucru, asa ca incercati sa stabiliti o intalnire cat mai rapid cu putinta. De regula, intalnirea trebuie sa fie in primele trei zile de la acord, in cazurile in care donatorul nu cere altfel (Priviti acest aspect ca REGULA DE TREI ZILE).
8) SIGURANTA. Fiti vigilenti! Depine de fiecare membru Freecycle modul in care aranjeaza preluarea unui obiect de la un ofertant. Doritorul trebuie sa fie constient de riscul la care se supune chemand un strain in casa sa pentru a lua obiectul de donat. Organizatia Freecycle, precum si proprietarii si moderatorii acestui grup,nu isi asuma responsabilitatea pentru acest risc. Este de dorit sa aranjezi intalnirea intr-un loc public sau sa lasi obiectul in fata casei/blocului (fara sa mentionezi daca vei fi sau nu acasa la ora stabilita pentru ridicarea obiectului) sau intr-un loc stabilit dinainte de comun acord.
9) PRECIZEAZA LOCUL DE UNDE POT FI LUATE OBIECTELE: Include locul de unde vor putea fi luate obiectele, atat in mesaj, cat si in titlu, mai ales cand vorbim de obiecte greu transportabile, precum canapeaua. De ex: "Am o canapea de dat, cartier Vasile Aaron, in zona Liceului Energetic". (Iti vei face si tie viata mai usoara.)
10) PUNE TOTUL INTR-UN MESAJ. Daca ai mai mult de un obiect de donat, pune toate obiectele intr-un mesaj si fa o lista numerotata, pentru a usura discutia ulterioara. Mentioneaza toate obiectele in titlu. Facand acest lucru vei reduce numarul de emailuri pe grup, facandu-i pe toti membri mai fericiti :)
11) PUTEM UTILIZA FREECYCLE PENTRU A GASI NOI STAPANI PENTRU ANIMALE SAU PENTRU A ADOPTA UN ANIMAL? Da, respectind conditiile legii si ale grupului. Este un gest frumos si il sustinem. Exista ONG-uri specializate in protectia animalelor, iar unul dintre ele, cu care si colaboram, este Animal Life Sibiu: http://animallifesi biu.com/HomePage .php ; http://adopta- i.blogspot. com/
Ei cauta si veterinari voluntari.
Daca doriti sa adoptati un caine, contactati-i!
12) ALEGE. Aranjeaza-ti donatia cum vrei tu. Probabil vei avea de asteptat pana a doua zi. Asteapta pana se strang mai multi doritori si alege dintre ei. Parte din placerea de a da e sa dai cui anume vrei. De exemplu, unii oameni prefera sa dea pensionarilor. Daca te grabesti sa raspunzi primului solicitant, risti sa pierzi solicitantul ideal. Nu da numarul tau de telefon decat celui pe care l-ai ales sau, mai bine, cere tu numarul de telefon al celui ales, altfel vei fi sunat de solicitantii ghinionisti, iar mesajele nu vor fi neaparat placute. E preferabil sa aranjezi detaliile schimbului (data, loc intalnire, ora, etc.) doar cu o persoana, in loc sa spui "Obiectul este in locul X, primul sosit poate sa il ridice". Daca faci asta, vei deveni rapid nepopular printre membri grupului.
13) PRECIZARE LEGALA: MEMBRI RETELEI FREECYCLE UTILIZEAZA LISTA PE RISCUL LOR.Protejeaza-ti siguranta si intimitatea cand participi la discutiile de pe grup sau cand participi la o discutie privata, inceputa pe acest grup. Prin inscrierea in acest grup si prin mentinerea statutului de membru, confirmi ca nu vei avea nici o pretentie catre proprietarii sau moderatorii grupului sau catre orice reprezentant al Freecycle.org, si ca nici unul dintre cei enumerati anterior nu va fi responsabil de orice problema rezultata din mesajele tale publice sau private.
MASURI DE PRECAUTIE. Esti avertizat! Este optiunea fiecarui membru al grupului modul in care el stabileste ridicarea obiectului (-elor). Este riscul fiecarui membru sa aduca in casa un strain. Freecycle, ca server de liste de discutii, nu isi asuma nici o raspundere pentru aceste riscuri. De ex., esti o femeie locuind singura, ar fi mai sigur pentru tine sa lasi obiectul in fata blocului.
SFATURI DE ORGANIZARE ALE MESAJELOR PE CARE LE VEI PRIMI:
a) FA UN FOLDER SEPARAT PENTRU MESAJELE DE PE ACEST GRUP SI FOLOSESTE UN FILTRU CARE SA DIRECTIONEZE AUTOMAT MESAJELE. De ex., in Outlook Express poti defini un nou folder si o regula prin care mesajele de pe acest grup sa fie trimise automat in acel folder (Vezi meniul Tools -> Message rules -> Mail).
In pagina de Yahoo Mail: Options (dreapta, sus) -> Mail Options -> Filters (centrul paginii) -> Add.
b) FOLOSESTE OPTIUNILE "DAILY DIGEST", "SPECIAL NOTICES" SAU "NO E-MAILS" (ceea ce inseamna ca vei citi mesajele direct pe grup). Aceste optiuni sint disponibile de pe pagina principala a grupului prin linkul "Edit My Membership" din coltul din drepta sus.
IMPORTANT: ORICE SCHIMBARE A OPTIUNILOR SE PRODUCE CU INTARZIERE. Yahoo are nevoie de 6 ore pentru a aplica modificarile. Mesajele trimise de ceilalti membri in acest timp vor sosi in casuta Dvs. de email. (Unii oameni au mentionat ca modificarea a durat trei zile.) Asadar, nu scrieti moderatorilor mesaje de genul "Ieri mi-am modificat optiunile asa incit sa nu mai primesc fiecare mesaj si inca mai primesc mailuri de la acest grup. De ce?" Aveti rabdare si totul va fi bine. Nu faceti mai mult de o schimare (fiecare schimbare aduce cu ea o noua zi de intarziere)
Daca mai aveti probleme, consultati paginile de asistenta ale Yahoo! Groups (in engleza) la: http://help. yahoo.com/ help/us/groups/
PUTETI sa va stergeti propriile mesaje dupa bunul plac (de ex., daca ati primit obiectul pe care l-ati cerut, daca cineva a ridicat obiectul pe care l-ati oferit, daca ati postat ceva din greseala). Mergeti la lista de mesaje de pe site si ajungeti la mesajul dvs. Cind va' va fi afisat mesajul pe care veti dori sa il stergeti, sub
bara "Messages",
unde scrie:
Reply/Forward/ View Source/Unwrap Lines/Delete
dati click pe "Delete". (Acest mesaj va aparea in mesajele pe care le vor primi in acea zi cei abonati cu optiunea "daily digest".)
Cam asta e tot. Pastrati gunoiul pentru gropile de gunoi si obiectele bune pentru cei care le pot folosi.
Despre grupul din Cluj:
Grupul Cluj-Napoca Romania Freecycle� este deschis tuturor celor care vor sa "recicleze" acel ceva special in loc sa il arunce. Fie ca este un scaun, un copiator, un pian sau o usa veche sunteti incurajati sa scrieti despre ele. Sau poate cautati ceva pentru uz personal! Grupurile non profit sunt binevenite sa participe si ele!
O regula de baza: tot ce se ofera sau primeste trebuie sa fie gratuit. Acest grup face parte din reteaua Freecycle, o organizatie nonprofit si o miscare de oameni interesati sa pastreze lucrurile bune departe de gropile de gunoi. Vizitati freecycle.org pentru alte orase si informatii despre aceasta miscare!
Trimite-ti e-mail la Cluj-NapocaRomania-owner@yahoogroups.com pentru intrebari sau pentru idei de imbunatatire!
Distrati-va si bine ati venit la bord!
Mi s-a parut o idee exceptionala inca de la inceput. Spun acest lucru pt ca eu incepusem sa dau din lucruri insa celor care veneau sa ceara una-alta prin bloc sau celor care cautau in tomberoanele din apropierea blocului in care stau.... Prea putin puteam sa fac ceea ce azi am posibilitatea facand parte dintr-un asfel de grup de donatii....
Mai multe despre grupul freecycle:
Scopul principal al acestui grup este acela de a oferi/cauta obiecte, produse.
1) OFERTA
Am un produs, sa spunem monitor de calculator (functional) , care nu imi mai trebuie. In loc sa il arunc la gunoi sau - in cazul mai fericit - sa il dau la o firma de colectare a deseurilor, il pot dona unui membru al grupului. Dau anunt pe grup (OFER: monitor 14", zona/localitatea, daca nu sunt din Sibiu), primesc mai multe cereri, aleg o persoana care imi "place" mie, stabilesc contactul cu ea, ii donez monitorul, apoi trimit un mesaj informand toti membri ca nu mai am monitorul (DAT: monitor 14").
2) CAUTARE
Doresc un monitor de calc. Dau anunt pe grup: CAUT/VREAU/DORESC: monitor 17"
La un moment dat un alt membru care are asa ceva ma contacteaza pe privat. Stabilim intalnirea, primesc monitorul, toata lumea e fericita :)
Eventual dau un anunt cu " GASIT: monitor 17" " (pentru a evita ca membri nou-inscrisi sa ma contacteze dupa o luna-doua oferindu-mi monitor de 17").
Ce inseamna "freecycle"? Oferirea in mod gratuit de produse de care nu mai am nevoie, evitand astfel aruncarea lor la gunoi. Produsele sunt refolosite, se inchide cercul. Free-gratuit; cycle-ciclu.
Asadar, freecycle nu inseamna reciclare.
Prin definitie, reciclarea este prelucrarea unor deseuri in vederea refolosirii lor.
Grupul Freecycle pune in contact pe cei care au lucruri de aruncat cu cei care le-ar putea folosi. Scopul nostru este sa pastram obiectele utilizabile in afara gropii de gunoi. Prin utilizarea bunurilor deja produse, reducem consumul, productia si, cel mai important, impactul acestei productii asupra planetei. Alt beneficiu al Freecycle este acela ca ne incurajeaza sa scapam de lucrurile care nu ne mai sunt de folos si ca promoveaza implicarea comunitatii in acest proces.
In prezent sunt mii de grupuri similare peste tot in lume. Ajuta, te rog, acest grup sa creasca raspandind vorba despre el.
ETICHETA SI REGULILE FREECYCLE
1) PASTRATI GRUPUL GRATUIT, LEGAL SI ACCESIBIL TUTUROR VARSTELOR (inclusiv minorilor). Asta inseamna, de exemplu:
* fara pornografie
* fara alcool
* fara tutun/tigari
* fara droguri (de nici un fel, inclusiv medicamente, vitamine, creme, etc.)
* fara arme de foc sau alte arme
La prima greseala = expulzare din grup si interdictie. Aceasta este regula nr. 1 si este una destul de usor de urmat.
2) TITLUL (SUBJECT-UL) MESAJELOR TALE. Pentru a usura citirea si filtrarea, foloseste titluri ca in exemplele:
*OFER: canapea (obiectul), Vasile Aaron (zona, locatia)
*LUAT: canapea
*VREAU/DORESC: canapea, in orice stare (folositi aceasta cumpatat si nu oferiti bani)
*ADMIN: idei noi, ganduri, etc. (folosite de Owneri, Moderatori)
NU TRIMITE ACELASI MESAJ "VREAU" mai des de o data pe luna.
3) FARA POLITICA, FARA SPAM. FARA CERERI SI OFERTE DE BANI, FARA ATACURI LA PERSOANA/IMPOLITETE , FARA RELIGIE SAU PROZELITISM. Este vorba despre R-E-S-P-E-C- T. La prima abatere, avertisment. La a doua, excludere de pe grup si interdictie.
4) FARA TARGUIELI. Mergeti la targ pentru asa ceva. Poate fi chiar distractiv :) FARA TROCURI, FARA SCHIMBURI. Daca nu gasesti un grup sau un forum de trocuri in Sibiu, infiinteaza unul. Aici este vorba numai despre donatii.
5) RASPUNDETI DIRECT PERSOANEI CARE A FACUT OFERTA. Ajuta la micsorarea numarului de emailuri.
6) FARA OFERTE ALE PROPRIULUI CORP SAU ALE CORPURILOR COPIILOR / SOTULUI / SOTIEI / PRIETENILOR / ETC. Oferirea propriei persoane sau a unei alte persoane (intalniri amoroase) este INTERZISA! Exista suficiente site-uri pentru asta.
Ofertele de natura sexuala, referitoare la membri sau la prietenii lor mai timizi, se pot discuta pe alte site-uri si grupuri de discutie. A va oferi copiii, indiferent cat de mult va innebunesc, este de asemenea interzis. Mai bine ii duceti la o sala de body building.
7) O SCURTA NOTA DESPRE ETICHETA FREECYCLE: "Fiti politicosi". Formam o mica comunitate asa ca atunci cand aranjati cu un alt membru ceva, respectati acel aranjament. Apoi, fiti punctuali. Gandti-va ca cineva va da gratis ceva si nu se asteapta de la dvs. decat sa va prezentati la momentul stabilit si sa ridicati acel obiect. (A lasa pe cineva sa astepte nu este un mod de a multumi.)
De asemenea, daca ofertantul nu precizeaza, se subintelege ca el abia asteapta sa scape de acest lucru, asa ca incercati sa stabiliti o intalnire cat mai rapid cu putinta. De regula, intalnirea trebuie sa fie in primele trei zile de la acord, in cazurile in care donatorul nu cere altfel (Priviti acest aspect ca REGULA DE TREI ZILE).
8) SIGURANTA. Fiti vigilenti! Depine de fiecare membru Freecycle modul in care aranjeaza preluarea unui obiect de la un ofertant. Doritorul trebuie sa fie constient de riscul la care se supune chemand un strain in casa sa pentru a lua obiectul de donat. Organizatia Freecycle, precum si proprietarii si moderatorii acestui grup,nu isi asuma responsabilitatea pentru acest risc. Este de dorit sa aranjezi intalnirea intr-un loc public sau sa lasi obiectul in fata casei/blocului (fara sa mentionezi daca vei fi sau nu acasa la ora stabilita pentru ridicarea obiectului) sau intr-un loc stabilit dinainte de comun acord.
9) PRECIZEAZA LOCUL DE UNDE POT FI LUATE OBIECTELE: Include locul de unde vor putea fi luate obiectele, atat in mesaj, cat si in titlu, mai ales cand vorbim de obiecte greu transportabile, precum canapeaua. De ex: "Am o canapea de dat, cartier Vasile Aaron, in zona Liceului Energetic". (Iti vei face si tie viata mai usoara.)
10) PUNE TOTUL INTR-UN MESAJ. Daca ai mai mult de un obiect de donat, pune toate obiectele intr-un mesaj si fa o lista numerotata, pentru a usura discutia ulterioara. Mentioneaza toate obiectele in titlu. Facand acest lucru vei reduce numarul de emailuri pe grup, facandu-i pe toti membri mai fericiti :)
11) PUTEM UTILIZA FREECYCLE PENTRU A GASI NOI STAPANI PENTRU ANIMALE SAU PENTRU A ADOPTA UN ANIMAL? Da, respectind conditiile legii si ale grupului. Este un gest frumos si il sustinem. Exista ONG-uri specializate in protectia animalelor, iar unul dintre ele, cu care si colaboram, este Animal Life Sibiu: http://animallifesi biu.com/HomePage .php ; http://adopta- i.blogspot. com/
Ei cauta si veterinari voluntari.
Daca doriti sa adoptati un caine, contactati-i!
12) ALEGE. Aranjeaza-ti donatia cum vrei tu. Probabil vei avea de asteptat pana a doua zi. Asteapta pana se strang mai multi doritori si alege dintre ei. Parte din placerea de a da e sa dai cui anume vrei. De exemplu, unii oameni prefera sa dea pensionarilor. Daca te grabesti sa raspunzi primului solicitant, risti sa pierzi solicitantul ideal. Nu da numarul tau de telefon decat celui pe care l-ai ales sau, mai bine, cere tu numarul de telefon al celui ales, altfel vei fi sunat de solicitantii ghinionisti, iar mesajele nu vor fi neaparat placute. E preferabil sa aranjezi detaliile schimbului (data, loc intalnire, ora, etc.) doar cu o persoana, in loc sa spui "Obiectul este in locul X, primul sosit poate sa il ridice". Daca faci asta, vei deveni rapid nepopular printre membri grupului.
13) PRECIZARE LEGALA: MEMBRI RETELEI FREECYCLE UTILIZEAZA LISTA PE RISCUL LOR.Protejeaza-ti siguranta si intimitatea cand participi la discutiile de pe grup sau cand participi la o discutie privata, inceputa pe acest grup. Prin inscrierea in acest grup si prin mentinerea statutului de membru, confirmi ca nu vei avea nici o pretentie catre proprietarii sau moderatorii grupului sau catre orice reprezentant al Freecycle.org, si ca nici unul dintre cei enumerati anterior nu va fi responsabil de orice problema rezultata din mesajele tale publice sau private.
MASURI DE PRECAUTIE. Esti avertizat! Este optiunea fiecarui membru al grupului modul in care el stabileste ridicarea obiectului (-elor). Este riscul fiecarui membru sa aduca in casa un strain. Freecycle, ca server de liste de discutii, nu isi asuma nici o raspundere pentru aceste riscuri. De ex., esti o femeie locuind singura, ar fi mai sigur pentru tine sa lasi obiectul in fata blocului.
SFATURI DE ORGANIZARE ALE MESAJELOR PE CARE LE VEI PRIMI:
a) FA UN FOLDER SEPARAT PENTRU MESAJELE DE PE ACEST GRUP SI FOLOSESTE UN FILTRU CARE SA DIRECTIONEZE AUTOMAT MESAJELE. De ex., in Outlook Express poti defini un nou folder si o regula prin care mesajele de pe acest grup sa fie trimise automat in acel folder (Vezi meniul Tools -> Message rules -> Mail).
In pagina de Yahoo Mail: Options (dreapta, sus) -> Mail Options -> Filters (centrul paginii) -> Add.
b) FOLOSESTE OPTIUNILE "DAILY DIGEST", "SPECIAL NOTICES" SAU "NO E-MAILS" (ceea ce inseamna ca vei citi mesajele direct pe grup). Aceste optiuni sint disponibile de pe pagina principala a grupului prin linkul "Edit My Membership" din coltul din drepta sus.
IMPORTANT: ORICE SCHIMBARE A OPTIUNILOR SE PRODUCE CU INTARZIERE. Yahoo are nevoie de 6 ore pentru a aplica modificarile. Mesajele trimise de ceilalti membri in acest timp vor sosi in casuta Dvs. de email. (Unii oameni au mentionat ca modificarea a durat trei zile.) Asadar, nu scrieti moderatorilor mesaje de genul "Ieri mi-am modificat optiunile asa incit sa nu mai primesc fiecare mesaj si inca mai primesc mailuri de la acest grup. De ce?" Aveti rabdare si totul va fi bine. Nu faceti mai mult de o schimare (fiecare schimbare aduce cu ea o noua zi de intarziere)
Daca mai aveti probleme, consultati paginile de asistenta ale Yahoo! Groups (in engleza) la: http://help. yahoo.com/ help/us/groups/
PUTETI sa va stergeti propriile mesaje dupa bunul plac (de ex., daca ati primit obiectul pe care l-ati cerut, daca cineva a ridicat obiectul pe care l-ati oferit, daca ati postat ceva din greseala). Mergeti la lista de mesaje de pe site si ajungeti la mesajul dvs. Cind va' va fi afisat mesajul pe care veti dori sa il stergeti, sub
bara "Messages",
unde scrie:
Reply/Forward/ View Source/Unwrap Lines/Delete
dati click pe "Delete". (Acest mesaj va aparea in mesajele pe care le vor primi in acea zi cei abonati cu optiunea "daily digest".)
Cam asta e tot. Pastrati gunoiul pentru gropile de gunoi si obiectele bune pentru cei care le pot folosi.
Alte grupuri prin tara
* Bucuresti (peste 1000 membrii) http://groups.yahoo.com/group/freecycle_bucuresti
* Timisoara (336 membrii) http://groups.yahoo.com/group/freecycletimisoara
* Sibiu (181 membrii) http://groups.yahoo.com/group/freecycle_sibiu
* Brasov http://groups.yahoo.com/group/freecycle-brasov
* Craiova 85 membrii http://groups.yahoo.com/group/freecycle_craiova
* Oradea 83 membrii http://groups.yahoo.com/group/freecycleoradea
* Resita http://groups.yahoo.com/group/freecycleresita
* Ploiesti http://groups.yahoo.com/group/freecycleploiesti
* Constanta http://groups.yahoo.com/group/constanta_freecycle
Cluj-Napoca http://groups.yahoo.com/group/cluj-napocaromania/
Distractie placuta!
* Timisoara (336 membrii) http://groups.yahoo.com/group/freecycletimisoara
* Sibiu (181 membrii) http://groups.yahoo.com/group/freecycle_sibiu
* Brasov http://groups.yahoo.com/group/freecycle-brasov
* Craiova 85 membrii http://groups.yahoo.com/group/freecycle_craiova
* Oradea 83 membrii http://groups.yahoo.com/group/freecycleoradea
* Resita http://groups.yahoo.com/group/freecycleresita
* Ploiesti http://groups.yahoo.com/group/freecycleploiesti
* Constanta http://groups.yahoo.com/group/constanta_freecycle
Cluj-Napoca http://groups.yahoo.com/group/cluj-napocaromania/
Distractie placuta!
5 lucruri de făcut ca să nu mai întârzii
Se spune că adesea ne displace la oamenii din jurul nostru ceva ceea ce displacem sau obişnuiam să displacem chiar la noi. Nu mi-e teamă să recunosc: Displac oamenii care ajung târziu. Fie că-i vorba de o întâlnire între patru ochi sau un eveniment mare, de sute de persoane, nu pot să înţeleg întârziaţii.
Dar conştientizez că nu de mult eram la fel: doar un alt om întârziat. Până mi-am dat seama că nu-i în regulă să ajung tâziu: nu-i în regulă faţă de mine, dar nici faţă de oamenii ce mă aşteaptă. E o dublă lipsă de respect – atât faţă de mine, cât şi faţă de cei din jur. Dacă cineva întârzie la o întâlnire cu mine îmi transmite automat faptul că: 1. nu-i pasă prea tare de mine, ca persoană. 2. nu-i pasă prea tare despre ceea ce urmează să discutăm. Dar există totuşi 5 lucruri pe care un om le poate face ca să nu mai întârzie. Dar asta doar după ce conştientizează că a întârzia nu este sănătos… 1. Pleacă mereu mai devreme!Propune-ţi mereu să ajungi cu 15 minute înainte de întâlnire la faţa locului. Nu vei reuşi mereu… dar să vedem partea bună: dacă reuşeşti – ai destul timp să te acomodezi, să te aşezi, să studiezi meniul şi zona, să … te pregăteşti de întâlnirea propriuzisă. Dacă totuşi, prin cine ştie ce miracol, se întâmplă ceva neaşteptat ajungi tot la timp la întâlnire. Cu o marjă de eroare de 15 minute se pot întâmpla multe – dar tu vei ajunge tot la timp.Eu mi-am propus să ajung mereu înainte şi să citesc 2-3 pagini din cartea ce o am mereu la mine. Astfel împuşc doi iepuri deodată: ajung la timp la întâlniri şi citesc zilnic. 2. Ia-ţi marje de eroare mari… pentru că socializarea-i bună.Dacă ai mai multe întâlniri una după alta, nu le limita la o oră sau două, mai dă-le puţin timp de “socializare”. Nu de puţine ori am simţit nevoia să mai rămân la o discuţie cu persoana cu care mă întâlnisem, dar trebuia să plec pentru că mai aveam o întâlnire programată.Acum nu-mi mai limitez întâlnirile atât de strict. Las o marjă de eroare mare, să am timp să discut atât cât vreau şi, cel mai important, să am timp să ajung devreme la următoarea întâlnire. 3. Anulează sau reprogramează din timp întâlniri…Este mult mai bine să reprogramezi sau să anulezi o întâlnire decât să ajungi târziu la ea!Şi de cele mai multe ori poţi preconiza întârzierile ce urmează în ziua ta, deci nu ezita să dai un telefon şi să anulezi sau reprogramezi întâlnirea… Dacă faptul că ajungi târziu la o întâlnire spune despre tine că eşti nepăsător sau dezorganizat, faptul că anunţi că nu mai poţi ajunge la întâlnire spune despre tine că-ţi pasă de persoana cu care te întâlneşti. 4. Nu da niciodată vina pe trafic sau alţi factori externi!Fii serios! Niciodată nu-i vina traficului sau a altcuiva pentru faptul că TU ai întârziat. TU eşti singurul om responsabil asupra întârzierilor tale! Şi a da vina pe un factor extern te face …penibil.Asumă-ţi orice întârziere. Zicând că traficul e de vină îmi transmiţi doar faptul că n-ai plecat la timp de acasă! Ţine minte: niciodată nu e vina factorilor externi, e mereu vina ta! 5. Time is money! – şi aşa şi este!Să zicem că eşti în întârziere… ce faci? Iei un taxi sau continui drumul pe jos sau cu tramvaiul? Îţi zic eu: IEI UN TAXI!Pentru că timpul omului care te aşteaptă înseamnă BANI! Deci e foarte-foarte normal să dai bani unui taximetrist ca să ajungi cât mai repede la întâlnirea la care deja ai întârziat! Nu ezita niciodată să dai bani ca să ajungi la timp la o întâlnire. Întârzierile spun multe despre tine… BONUS: 6. Dacă tot eşti în întârziere, măcar anunţă-mă…Nu mă lăsa pe mine să te sun când oberv că nu ai ajuns după sfertul academic. Imediat ce ai realizat că te voi aştepta (chiar şi 5 minute), anunţă-mă telefonic! E foarte-foarte important ca să nu trag vreo concluzie greşită despre tine. :)Vă doresc întârzieri cât mai rare!
sursa motivonti
|
Cum ar trebui să arate o dimineață care să îți asigure o zi bună:
Un om care se respectă, care nu trăiește doar pentru a munci, își acordă timp. Timpul pentru tine ar trebui să fie lucru sfânt. Primul lucru, dimineața, ar trebui să îți îndrepți atenția spre fizic, mental și spiritual. Numai începând prin a avea grijă de aceste laturi îți poți îndeplini restul obligațiilor așa cum trebuie.
Și, un alt lucru… În afară de propria persoană, familia sau persoana iubită, persoana de lângă tine ar trebui să fie la fel, mai importantă decât lucrul. Îi acorzi atenție dimineața sau o ignori și treci mai departe la lucrat?
Poate nu realizezi, dar felul în care te trezești dimineața sau ce anume faci când te trezești înainte de a merge la lucru, sunt aspecte care spun multe despre tine, sunt lucruri ce te definesc și arată care îți sunt prioritățile în viață.
- Încearcă să te trezești singur, iar dacă nu poți, cel puțin renunță la obiceiul de a opri alarma și a adormi la loc. După ce sună alarma, tot timpul pe care ai impresia că îl vei mai dormi, nu va fi altceva decât timp pierdut.
- Începe cu un duș, e cea mai eficientă metodă pentru a te asigura că ești complet treaz.
- Nu îți pierde timpul cu știri (care nu fac altceva decât să te bombardeze cu informații negative) sau mailuri .
- Citește/ascultă/vizualizează ceva care să te motiveze. Știai că dimineața mintea e mult mai receptivă? Așa că citatul potrivit poate face minuni, ținându-te motivat întreaga zi.
- Ascultă muzică. Orice melodia care te face să te simți mai bine, te energizează sau te motivează.
- Fii atent la gândurile care îți ocupă mintea la trezire. În loc să te trezești nervos că iar e dimineață, iar urmează o zi stresantă la lucru, plictisitoare acasă etc. , alege să te întrebi “ce pot face ca ziua de azi să fie mai buna”, “ce pot face azi pentru a fi cu un pas mai aproape de visul meu?”. Nu cred că mai consideri o pierdere de timp aceste întrebări dacă îți spun că și Benjamin Franklin acorda orele 5-7 a.m. întrebării “what good shall I do today?”.
- Fii optimist și concentrează-te asupra lucrurilor bune care urmează să se întâmple azi. Iar dacă ți-e teamă de un eveniment, ai dubii, lucrurile în privința cărora îți faci griji vizualizează-le desfășurându-se în mod pozitiv, așa cum îți dorești tu. Eu mereu fac așa și funcționează.
- Nu uita de lichide. Nu trebuie să bei neapărat apă, dar măcar o cafea sau un ceai. Poate că ești genul care sare peste micul de jun și vei zice că dacă nu ai mâncat nu ai după ce să bei apă. Bea pur și simplu pentru a-ți reface stocul. Sau ca să previi migrenele care au ajuns ceva la ordinea zilei.
- Ideal ar fi să nu sari peste micul dejun. Dar, dacă nu ești genul care să poată mânca la trezire, măcar ia-ți la tine o gustare mai sănătoasă cum ar fi un fruct, sau niște biscuiți simpli (carbohidrații vor suplini faptul că poate nu ai dormit destul, iar zahărul va avea grijă ca glicemia ta să nu scadă prea mult și să te trezești apoi cu dureri de cap).
- Foarte bine ar fi ca dimineața să poți include în programul tău și niște exerciții. Dar cum nu oricine e dispus să alerge sau să meargă la sală la 6-7 dimineața, mai există și alte variante pentru cei mai comozi sau mai grăbiți. Pur și simplu pune o melodie preferată și dansează. Îți spun din experiență, câteva minute de dans fac minuni, nu doar pentru corp, ci și pentru minte, te vor face mult mai încrezător. Iar un om care își începe ziua plin de încredere, e un om care va realiza multe. Dacă nici asta nu e pe placul tău, atunci alege să mergi pe jos până la seviciu/școală în loc să iei un mijloc de transport. Niciodată nu am fost așa de în formă ca în perioada în care mergeam pe jos zi de zi aproape o oră până la facultate.
- Pentru cei interesați și de latura spirituală, nici meditația nu ar fi de neglijat la trezire. Iar dacă vrei să fii eficient și să combini meditația cu exercițiile fizice, eu îți sugerez să încerci Salutul Soarelui (pare complicat inițial, dar după câteva repetări vei vedea că e destul de simplu).
- Adaugă un pic de culoare dimineții și vei adăuga culoare vieții. Nu știu de ce, dar am impresia că oamenii se tem de culori. Se înconjoară de culori șterse, tonuri de maro și-apoi se miră de ce viața lor e atât de monotonă. N-ar trebui să mai fie un secret pentru nimeni felul în care ne influențează culorile. Culoarea pe care o vedem imediat ce deschidem ochii contează foarte mult. O nuanță de roșu, oranj sau roz te energizează instantaneu. Așa că nu te teme și alege una dintre aceste culori pentru o pernă, o pătură, o lampă cu lumina roșie ar fii grozavă, niște perdele etc. Adaugă această culoare și la micul dejun. Alege un măr sau o portocală.
- Și, nu în ultimul rand, acordă timp aspectului tău exterior (pentru asta va trebui să renunți la cele 15 minute în plus de somn). Îți place sau nu, adevărul e că aspectul fizic contează pentru că acesta e primul lucru pe care ceilalți îl observă la tine. Impresia pe care o faci e direct proporțională cu atenția pe care o acorzi corpului tău. Așa că, nu sări peste dușul de dimineață, nu purta aceleași haine toată săptămâna. Dacă vrei ca oamenii să te respecte, nu uita că mai întâi trebuie să îți respecți tu corpul și să ai grijă de el.
De ce e important să îți începi cu bine ziua?
Pentru că o zi începută prost e o zi care se termină prost. De ce? Pentru că se decansează anumite reacții în lanț care nu fac altceva decât să îți dea peste cap programul, să te enerveze înainte de a ajunge la lucru și astfel urmează o zi plină de anxietate și stres. O zi de calvar, în care nimic nu iese așa cum vrei, cum trebuie. O zi lipsita de productivitate.
De ce e important să te trezești mai devreme?
Pentru a nu fi în grabă. A nu face lucrurile mecanic/superficial sau a sări peste anumite lucruri. Eu una mereu mă trezeam cu o oră înaintea altora și nu mă simțeam niciodată presată de timp. Nu era nevoie să sar peste duș. Aveam timp cel puțin jumătate de oră să stau în fața oglinzii. Așa că, pentru mine, diminețile nu au fost nicicând o sursă de stres.
Dacă pentru tine sunt, dacă urăști diminețile, faptul că trebuie să te trezești devreme, înseamnă că ceva nu e așa cum trebuie, undeva faci o greșeală. Analizează-ți cu atenție diminețile și sesizează-o.
Despre cum să te trezești mai devreme poți citi aici:
Benefits of Rising Early, and How to Do It – Zen Habits
How to Become An Early Riser – Steve Pavlina
Doar pentru că se cheamă rutina de dimineață, nu înseamnă că trebuie să o faci mecanic. Nu te învăța să faci lucrurile mecanic doar pentru că fac parte din rutină, riști să te trezești într-o zi că ți-ai trăit întreaga viață în mod mecanic. Trăiește conștient fiecare moment. Bucură-te de fiecare clipă, fiecare lucru mărunt, de mirosul cafelei de dimineață sau al ceaiului, de aerul proaspăt și rece de afară, de fiecare strop de apă de la duș.
Chiar nu mai e nevoie să urăști diminețile. Nu trebuie decât să ții cont de lucrurile de mai sus și vei vedea că atitudinea ta față de acest moment al zilei se va schimba.
N-ai de ce să urăști diminețile, nu uita că o dimineață e întotdeauna un nou început. Începutul unei zile cu posibilități infinite.
Îți garantez că, dacă te vei trezi mai devreme, întreaga ta zi va fi cu mult mai bună. Încearcă doar câteva zile și te vei convinge singur! Sau, întreabă pe cineva care deja o face și, vei vedea că e adevărat.
Începe-ți ziua în mod corect și vei vedea cât de dramatic (în sens pozitiv) se va schimba viața ta în scurt timp. O zi începută în mod corect nu e altceva decât începutul unui drum spre o viață armonioasă și productivă.
sursa motivonti
2012
" Nu doresc ca în Noul An să vi se împlinească toate dorinţele ci să aveţi putere de a le face faţă atunci când se vor împlini!"
Toate cele bune!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)